Zanimljivosti

Greškom ZAMENJENE NA ROĐENJU! Majka je saznala kada je svoje biološko dete videla u vrtiću; sada ih odgajaju kao sestre

Neverovatna priča dve devojke (23) koje su slučajno zamenjene na rođenju, u porodilištu, otkriva poseban odnos njihovih majki koje su taj podatak saznale kada su devojčice imale tri godine.

20.09.2021. - 17:00h

Katerina Alanja i Melisa Fodera (23) zamenjene su kao bebe na rođenju na Siciliji.

Cela priča počinje u bolnici “Mazara del Vallo” na Siciliji. Katerina i Melisa rođene su sa samo 15 minuta razmaka u istoj bolnici 31. decembra. Grešku su napravile medicinske sestre, koje su slavile Novu godinu. Bebe su dale pogrešnim majkama, i one su odrastale u pogrešnim porodicama.

Iako su majke odmah primetile da bebe nose benkice koje nisu njihove i koje su im bile nepoznate, njihove sumnje su odagnane mišlju da je samo pomešana garderoba, odnosno, benkice, prenosi cdm.me.

Greška je otkrivena kada su djevojčice imale tri godine. Katerinina majka, Marinela Alanja (51), došla je u vrtić da preuzme svoju ćerku i primetila devojčicu Katerinu, koja je neverovatno ličila na njene druge dve ćerke. Osećaj joj nije dao mira.

Posmatrala je devojčicu svakoga dana, a kada je videla njenu majku, Žizelu Fodere (47), odmah je se setila iz porodilišta.

Postala je jako sumnjičava i 15 dana kasnije uradila je DNK test.

Iako je sumnjala, kada su rezultati stigli, bila je šokirana.

“Bilo je sve nerealno, činilo se nemogućim”, rekla je.

Kroz DNK test obe porodice su otkrile zapanjujuću istinu. Posle bolnog saznanja, dvie majke preuzele su sve u svoje ruke..

Inicijalno, majke su bile protiv toga da zamene decu i naglo vrate svoju biološku nazad.

“Teško je tek tako odreći se deteta koje si hranio, odgajao, voleo tri godine, iako je reč o običnoj greški”, mislile su mame.

Složile su se da je najbolje da postepeno urade zamenu. Da bi olakšale devojčicama, ali i sebi, Melisa i Katerina su provodile vreme sa obe porodice. Kako bi olakšale stvari još više, majke su se dogovorile da devojčice podignu zajedno i da – žive u istoj kući.

Najteži deo je ipak dolazio.

Stručnjaci su savetovali da porodice provedu najmanje šest meseci razdvojene, kako bi djevojčicama dali mogućnost da se priviknu i adaptiraju na biološke roditelje i novi život. I poslušali su ih. Razdvojili su se, ali majke to nisu mogle da podnesu.

“Nas dve smo plakale jedna drugoj preko telefona svakoga dana. Možda je prošlo tri meseca i mi smo odlučile da to ne možemo. Našle smo se i dogovorile da se nikada nećemo razdvojiti”, objasnila je Marinela.

Porodice su ponovo počele da žive zajedno, postepeno se skroz zbližavale. Devojčice su počele da slave rođendane zajedno, i u školi su sedele zajedno.

Sve dok devojčice nisu napunile 8 godina, ništa im nije rečeno. Tek tada, kada su bile dovoljno velike da shvate da se desila zamena na rođenju, rečena im je istina.

Devojčice su priznale tada da se i ne sećaju perioda iz prve tri godine života. Onu drugu majku, za koju su jedino znale do treće godine, i danas zovu “drugom majkom”.

Još jedna stvar je trebalo da se uradi – njihova imena. Kako bi sve učinili jednostavnijim, svi su se dogovorili da im imena ostanu takva kakva su data i da ih ne menjaju.

Mauro Kaporićio, autor filma “Sestre zauvijek” pravljenog za RAI TV, koji će biti emitovan ove nedjelje, rekao je za “The Times”:

“Danas su one kao bliznakinje, više nego sestre. I tu je ta neverovatna vrsta ljubavi koja vezuje dve porodice”.