Kako da najlakše očistite sedišta u automobilu? Glavne sastojke verovatno imate u svojoj kuhinji

Sedišta u automobilima prave se od izuzetno čvrstih tkanina koje mogu izdržati velika opterećenja. Ako imate decu znate da se na njima vrlo lako mogu pojaviti mrlje od hrane, čokolade, soka, mleka. Mnogi se pitaju kako ih najlakše ukloniti? Osim specijalizovanih sredstava koje možete kupiti u prodavnicama, u tome vam mogu pomoći sastojci koje već imate u svom domaćinstvu.

Kako da očistite sedišta u automobilu?, foto: Vova Shevchuk/Shutterstock
Kako da očistite sedišta u automobilu?, foto: Vova Shevchuk/Shutterstock
.

Protiv mrlja na sedištima možete se boriti penom za brijanje, vodom u koju ćete dodati malo sirćeta ili, ako ne volite taj miris, malo limuna.

Nanesite penu za brijanje na deo sedišta koja su prljava ili masna, pričekajte minut i potom celu površinu dobro prebrišite suvom krpicom.

Koristite li sirće, dodajte ga malo u posudu s toplom vodom. Možete sipati i malo tečnog deterdženta za pranje posuđa. Lagano natopite prljavi deo sedišta, pa nekoliko minuta kasnije pređite krpicom koju ste umočili samo u čistu vodi, a potom, opet nekoliko minuta kasnije, prebrišite sve suvom krpicom.

Isto važi i za limunov sok, koji možete upotrebiti umesto sirćeta.

Ako vam, pak, ove kućne čarolije ne reše problem, moraćete da kupite specijalizovano sredstvo ili odvezete automobil na profesionalno čišćenje, piše Poslovni.hr.