PUSTITE PSA U KREVET: Sedam iznenađujućih razloga zbog kojih treba da spava pored vas!

Svi smo čuli da to ne bismo trebali da radimo: pozivanje psa u krevet. Ljudi veruju da je prljavo i jednostavno nije dobro za vas.

Zašto je dobro spavati sa psom u krevetu?, foto: Iryna Kalamurza/Shutterstock
Zašto je dobro spavati sa psom u krevetu?, foto: Iryna Kalamurza/Shutterstock
.

Spavanje u istom krevetu sa ljubimcem možda ipak nije tako loše kao što se predstavlja.

Puštanje četvoronožnog najboljeg prijatelja da provede noć sa vama ima i zdravstvenih koristi, a bolje je i za vašeg psa!

Sedam koristi od deljenja kreveta sa psom

1. Oni vam pružaju udobnost

Bilo da je u pitanju njihovo toplo telo ili ritmično disanje, u psu postoji samo nešto tako utešno. Čine vaš krevet još udobnijim!

2. Pomažu u borbi protiv nesanice

NJihovo prisustvo podstiče smirenje, oslobađanje od stresa i osećaj sigurnosti. Dakle, u osnovi, oduzimaju vam sve stvari koje vas drže budnim noću!

3. Ušuškavanje uz njih ublažava stres i anksioznost

Kao što su terapeutski psi pokazali, prisustvo psića odlično oslobađa od stresa. NJihova pažljiva priroda može delovati umirujuće, pišu Novosti.

4. Oni pružaju toplinu

NJihova topla tela i sklonost da se sklupčaju što je moguće bliže svojim ljudima rade kao mali radijator u krevetu. Iako ovo može biti teško tokom leta, ko ne voli malo prirodne topline u prohladnoj noći?

5. Pomažu u borbi protiv depresije

Jedna stvar koju psi nude bez pitanja je bezuslovna ljubav. Za nekoga ko se bori sa depresijom, do ove vrste veze može biti teško doći. NJegov prijem, bez postavljanja pitanja, može učiniti čuda u posebno teškim vremenima.

6. Zbog njih se osećate bezbedno

Znati da postoji još neko uz vas, da nadzire kada ste najranjiviji je tako utešan osećaj. NJihov super sluh i sklonost lajanju na strance svakako doprinose tome.

7. To je dobro i za vašeg psa

Ne postoji ništa na svetu što vaš pas voli više od vas, pa će im omogućavanje da potroše to dodatno vreme na ušuškavanje ulepšati njihov dan. Oni dobijaju utehu od vas na isti način kao i vi od njih, pa je ovaj aranžman za spavanje dobar za sve!