Toliko je voleo devojku da je umesto nje polagao maturu: Perika, tradicionalni afrički šal, haljina, šminka... tri dana prevare

Mladi Afrikanac je nedavno uhapšen nakon što se prerušio u devojku, predstavio se imenom svoje devojke i umesto nje pokušao da položi maturu.

Ilustracija, foto: By Riccardo Mayer / Shutterstock
Ilustracija, foto: By Riccardo Mayer / Shutterstock
.

Khadim Mboup, 22, student iz Senegala, uspešno je tri dana varao komisiju u ispitnom centru za upis na fakultet. Mboup je nosio periku, delimično prekrivenu tradicionalnim šalom, minđušama, haljinom, pa čak i šminkom, kako bi komisija verovala da se radi o 19-godišnjoj devojci.

Taman kada je izgledalo da je plan ljubavnika uspeo, jedan od članova komisije je 31. jula primetio nešto čudno u vezi sa Khadimom i otkriven je njegov pravi identitet. Nakon što je otkrio prevaru, pozvao je policiju i Mboup je uhapšen, zatim je policajce odveo do svoje devojke koja ga je mirno čekala u iznajmljenoj hotelskoj sobi, a oboma su im stavili lisice.

Mboup je priznao zločin, ali je tvrdio da je varao isključivo iz ljubavi prema devojci.

"Učinio sam sve iz ljubavi, jer je moja devojka imala ozbiljnih poteškoća pri učenju engleskog jezika", rekao je student, ali to nije uspelo da uzdrma policiju.

Gong i on su optuženi za prevaru i sada rizikuju da im se zabrani polaganje ispita na bilo kom nacionalnom fakultetu do pet godina.

Takođe, biće im uskraćeno i pravo da polažu ispite na visokoškolskim ustanovama, i biće kažnjeni novčanom kaznom, moguće od jedne do pet godina zatvora.

Izvor: superzena.b92.net