Plastični hirurg tvrdi:Postoje 4 oblika zadnjice! Kom tipu pripadate i kako će vam to saznanje pomoći pri kupovini veša i farmerki

Zadnjica je deo tela koji privlači veliku pažnju. Za njom se mnogi okreću, a često je i komentarišu. Plastični hirurzi poslednjih godina oko imaju pune ruke posla. Glavni oblici zadnjice su četvrtasta, okrugla, srcolika i obrnuto V oblik, objašnjava dr Olga Bačilo, plastični hirurg iz Hjustona u Teksasu.

Oblik ženske zadnjice, foto: Studio4dich/Shutterstock
Oblik ženske zadnjice, foto: Studio4dich/Shutterstock
.

Zadnjica je deo tela koji vaše telo čini jedinstvenim i predivnim.

Kao što ne postoje dvoje istih ženskih grudi, ne postoje ni potpuno jednake dve zadnjice.

Takođe, ne postoji tipičan oblik zadnjice iako su ih plastični hirurzi svrstali u nekoliko različitih kategorija, piše Healthline, prenosi Ordinacija.hr.

Glavni oblici zadnjice su četvrtasti, okrugli, srcoliki i obrnuto V oblik, objašnjava dr Olga Bačilo, plastični hirurg iz Hjustona u Teksasu.

Ove kategorije su određene merama vašeg struka, bokova i bedara. I ako znate svoj oblik zadnjice, onda vam ta informacija može pomoći pri kupovini farmerki i donjeg veša.

Tipovi zadnjice prema plastičnim hirurzima:

1. ČETVRTASTI OBLIK

Ako je od kukova do vaše spoljne strane butine praktično ravna linija, vrlo je verovatno da se radi o četvrtastom obliku zadnjice, odnosno obliku slova H. Neki ljudi s ovim oblikom imaju istaknute, visoke kosti kukova ili sloj masti na bokovima. Izbegavajte duboki donji veš, birajte kratke pantalone, bikini gaćice ili tange.

Pantalone s visokim strukom su kao stvorene za ovaj oblik zadnjice.

2. ZADNJICA U OBLIKU SLOVA V

Ovaj oblik zadnjice ima više punoće pri vrhu, blizu struka i manje volumena u donjem delu.

Birajte klasične gaćice ili kratke pantalone koje više pokrivaju zadnjicu i prijatnije su. Od farmerki, šansu dajte rastegljivim modelima koje vam neće spljoštiti zadnjicu.

3. SRCOLIKI OBLIK

Ako imate uski struk i masnoću raspoređenu u donjem delu zadnjice ili butina, verovatno imate zadnjicu u obliku srca. S leđa, oblik vaših bokova i zadnjie izgleda kao oblik obrnutog srca. Ovaj oblik je uobičajen ako imate telo u obliku kruške.

Birajte gaćice visokog struka, tange ili bikini gaćice. Potražite rastegljive farmerke kako biste smanjili prazninu oko struka.

4. OKRUGLA ZADNJICA

Ovaj oblik zadnjice rezultat je punih bokova i raspodele masnoće po celoj vašoj pozadini, uključujući i gornje delove. To stvara zakrivljenu i zaobljenu zadnjicu. Kad birate donji veš, tražite onaj s dodatnom tkaninom pozadi kako biste dobili potpunu pokrivenost. Farmerke visokog struka odlično pristaju osobama s okruglom zadnjicom.

Može li se oblik menjati s vremenom?

Kako starimo i prolazimo kroz razne hormonalne promene tako se menja i oblik naše zadnjice. Raspodjela masti, pa i sam oblik zadnjice menja se u pubertetu, kada se i formiraju obline.

Oblik zadnjice se menja i u trudnoći, kao i za vreme dojenja, a sa starenjem se gubi i na čvrstoći zadnjice što ponovo utiče na njen oblik.

Što ako želite da promenite oblik zadnjice?

Na oblik zadnjice mogu uticati vežbanje, ishrana, i naravno plastična hirurgija.

Ipak, što god da mislite o svojoj zadnjici, ne zaboravite; kakvog god oblika da je , ona vas čini jedinstvenim i posebnim.