Zanimljivosti

Kada pržite meso, ulje u tiganju neće prskati ako dodate jednu namirnicu

Ovo je efikasan trik za pečenje mesa.

18.07.2021. - 08:45h
Bez fleka od ulja
Bez fleka od uljafoto: Kateryna Unuvar / Shutterstock

Obožavate prženu hranu, ali kad pomislite na tragove ulja po šporetu i kuhinjskim pločicama koji će tom prilikom nastati, gotovo da vam dođe da odustanete i ipak spremite neko kuvano jelo.

Da se to ne bi događalo, sledeći put kada budete nešto pržili primenite jednostavan trik - kada u tiganj budete sipali ulje, odmah dodajte i malo soli, pre nego što se ulje zagreje.

Prvo osušite namirnice pre pečenja.

Takođe, važno je i da namirnice koje stavljate na zagrejano ulje ne budu vlažne (upravo kombinacije vlage i vrelog ulja dovodi do prskanja). Posušite ih i lagano, uz pomoć špatule, spuštajte u tiganj, sa što manje visine.

Da bi posle prženja vaša kuhinja bila što čistija, bitno je i da tiganj ne bude preplitak. Dakle, koristite dublji ili, što je još bolje, šerpu.

Izvor: novosti