Ovaj video ima više od 22 miliona pregleda: Pretvorite makaraone u ukusne hrskave grickalice

Ukoliko volite da sedite pred televizorom i grickate razne grickalice koje su pune masti i veštačkih pojačivača ukusa možda je vreme da isprobate ovaj sjajni recept koji je jedna korisnica podelila na svom Tik Tok profilu.

Zapečena testenina, foto: GBJSTOCK/Shutterstock
Zapečena testenina, foto: GBJSTOCK/Shutterstock
.

Skuvanoj testenini dodajte maslinovo ulje, naribani parmezan i začine, a onda sve desetak minuta zapecite u rerni na temperaturi od 200°C .

Jedna od prednosti ovog svestranog međuobroka je to što se lako sprema, a pečena testenina se može spremiti prema ukusu svakog pojedinca. Dodajte začine koje volite, u obzir dolazi veliki broj umaka, od onih na bazi sira do ljutih poput salse. Sve će biti brzo gotovo, a mnogo je bolje od čipsa ili smokija u kojima ima mnogo materija koje nisu zdrave.

.

Druga varijanta je s prženjem testenine: u veliku i duboku šerpu sipajte 1/2 šoljice biljnog ili maslinovog ulja, a kad se zagreje, dodajte skuvanu testeninu. Pržite dok ne postane zlatna i hrskava, oko četiri minute. Poslužite s umakom od paradajza, pesto umakom ili umakom po vašem izboru, piše Večernji.hr