SPASITE OMILJENI DEO ODEĆE: Uz pomoć ovog trika uklonite FLEKU OD LAKA ZA NOKTE za tili čas

Prosuli ste lak za nokte na omiljeni komad odeće, tepih, krevet! Ne paničite, jer uz ove trikove neće ostati čak ni najmanji tragovi mrlja. Pratite uputstva i sve će biti kao pre nego štoje do nezgode došlo.

Fleka od laka za nokte, foto: Maria Dryfhout/Shutterstock
Fleka od laka za nokte, foto: Maria Dryfhout/Shutterstock
.

U žurbi ili usled nespretnosti desi se na nam lak kapne na omiljene pantalone ili neki drugi komad odeće. Prvo što nam kroz glavu prođe jeste, ovom nema spasa. Ipak, nije baš tako.

Ukoliko je reč o odeći važno je da zapamtite da svaki materijal ima svoj način čišćenja. Kako biste lako očistili tragove laka za nokte, stručnjaci za čišćenje podelili su dva jednostavna načina.

Metoda hlađenja

Ako ste ikada čuli da zamrzavanje žvake pomaže da je lakše uklonite sa garderobe sada to isto možete primeniti i na lak za nokte. Potapanjem odeće u vodu lak za nokte će se samo razliti i time će se pogoršati situacija. Umesto toga, što je brže moguće, skinute što više laka sa te stvari, a potom je stavite u zamrzivač na hlađenje. Nakon što se lak sasvim smrzne, jednostavno ga uklonite s odeće, piše Večernji.hr

Metoda odstranjivanja

Natopite krpu sa sredstvom za uklanjanje laka za nokte i lagano tapkajte mrlju, nikako je nemojte trljati. Uvek koristite odstranjivač bez acetona kako ne biste oštetili materijal. Nakon što se uklonili veći deo laka za nokte, iskoristite sredstvo za čišćenje mrlja s odeće i stavite u veš mašinu na hladno pranje.