Volite zečeve? Onda morate posetiti ovo ostrvo

Jedno ostrvo u Japanu dom je stotinama divljih zečeva... Pogledajte kako se turisti bore sa njima.

.

Ostrvo Okonušima u Japanu poznato je i kao Ostrvo zečeva, a smešteno je između Hirošime i Šikokua.

Ovo ostrvo tokom Drugog svetskog rata japanska vojska koristila je kao tajnu bazu za smrtonosne gasne programe. Ona je na ovom ostrvu proizvodila je gas koji se kasnije koristio kao hemijsko oružje.

Od 1942. do 1945. godine na ovom ostrvu proizvedeno je oko 6000 tona otrovnog gasa. Operacija je bila tajna, a ostrvo nije postojalo na mapama, i čak se 16 godina nakon završetka rata za njega nije znalo.

Postoje dve legende o tome kako su zečevi dospeli na ovo ostrvo.

Jedna kaže da su oni nastanili ostrvo tako što ih je vojska donosila da bi na njima testirala efekte otrova. Druga legenda je mnogo humanija pa tako kaže da je grupa učenika 1971. godine na ovo ostrvo donela osam zečeva i tu ih i ostavila.

Sada na celom ostrvu koji ima oko 700 metara kvadratnih ima preko 300 divljih zečeva koj slobodno šetaju i veoma su naviknuti na ljude.

O ovim zečevima Japanci se sada veoma brinu. Turistima su velika atrakcija zato im je dozvoljeno da im prilaze i da ih maze, međutim oni na ostrvo ne smeju da dolaze sa ljubimcima da oni ne bi naškodili zekama.

Koliko je turistima na ovom ostrvu zanimljivo pokazuje i ovaj video u kojem stotine zečeva jure za jednom devojkom koja je pokušala da ih hrani.