Jedan tata je ĆERKI SPASIO ŽIVOT zahvaljujući TEHNICI koju je video u poznatoj seriji (FOTO)

Gledanje britanske serije "U kancelariji" i te kako se isplatilo Metu Uberu, kada je spasio život svojoj četvorogodišnjoj ćerki trikom koji je video u pomenutoj seriji.

.

Devojčica Vera Pouzi se tokom igre samo jednog dana iznenada onesvestila. Tata Met joj je odmah pritekao u pomoć i krenuo sa oživljavanjem. Nikada to do sada nije imao prilike da radi, piše tuzlanski.ba.

“Vera je odjednom prestala da se smeje, a onda sam čuo udarac. Mislio sam da se spotaknula i pala, te udarila o glavu”, prisetio se otac.

No kad je stigao do ćerke, shvatio je da je posredi mnogo ozbiljnija situacija. Podigao ju je, a oči su joj bile prevrnute.

“Počela je da dobija plavu boju i nije disala", priseća se Met za "Today".

Starijoj ćerki Nori je rekao da nazove hitnu pomoć, a on je namestio Veru na pod i setio se 14. epizode 5. sezone serije "U kancelariji", u kojoj zaposlenici prolaze obuku prve pomoći i uče kako da ožive pacijente.

"U brzini sam počeo da razmišljam šta ja uopšte znam o oživljavanju, a onda sam se setio tog dela serije u kojoj se srce masira uz ritam pesme "Stayin' Alive". I učinio sam upravo to", kaže zabrinut otac koji je počeo da pevuši pesmu Bi Džiza.

Hitna pomoć je ubrzo stigla i nastavila Metov posao. Zahvaljujući njegovoj reakciji devojčica je preživela.

.

U bolnici u Indianapolisu je otkriveno da je četverogodišnjakinja doživela srčani udar. Dijagnostifikovano joj je neuobičajeno i po život opasno stanje koje kod mladih izaziva aritmiju. Zbog toga su lekari preporučili da se Veri ugradi kardioverter defibrilator, koji će šokirati srce ako se ikad zaustavi.

Srećom, devojčica se oporavila, a njena porodica podiže svest o obuci oživljavanja, koja zaista može spasiti život.