Zanimljivosti

Dobre vibracije i u garsonjeri: Uz ove FENG ŠUI trikove pozitivna energija i uspeh su zagarantovani!

Primena osnovnih principa Feng šuija u malom stanu uvek izaziva hiljade problema.

03.06.2021. - 10:20h
Dobre vibracije su zagarantovane!
Dobre vibracije su zagarantovane!foto: Cinematographer/Shutterstock

Uostalom, gotovo je nemoguće odvojiti životni i radni prostor jedan od drugog. Drugim rečima, kako možete da dizajnirate spavaću sobu prema pravilima Feng šuija, ako je to takođe deo dnevnog boravka koji se nesmetano uliva u kuhinju? Ne postoje zidovi između ovih zona, a kamoli vrata, tako da bi bilo moguće nekako preusmeriti tokove raznolike energije.

Kako stvoriti dobar feng šui u malom stanu?

Iako se, na prvi pogled, situacija čini beznadežnom, Feng šui čak i u tako malim prostorima omogućava vam da uspostavite protok energije i postignete maksimalnu harmoniju u kući. Prvo, vlasnici takvih stanova moraju da nauče da stalno održavaju red u svim uglovima svog stana. I drugo, moraju da nauče da kombinuju dizajn različitih zona tako da se međusobno usklađuju i stvaraju povoljno atmosferu u kući. Da biste to postigli, morate se pridržavati sledećih saveta:

Čišćenje prozora - ključ harmonije u kući

Trudite se da stalno održavate čistoću u svim uglovima stana. Nigde ne bi trebalo da bude nepotrebnog smeća. Ono je izvor negativne energije koja brzo može da napuni malu sobu i postane izvor stalnih problema u mnogim životnim oblastima.

Obratite posebnu pažnju na ulazna vrata

U Feng šuiju ulazna vrata kuće smatraju se glavnim izvorom Či energije (koja ulazi u stan), pa je njeno stanje izuzetno važno za uspostavljanje sklada u bilo kojoj kući ili sobi. Ako je vaš stan mali, morate osigurati da ulaz u njega bude što čistiji i otvoreniji. To će vam omogućiti da u kuću unesete maksimalnu moguću količinu energije, koja će negovati vaš životni prostor. Zato koristite kompaktni nameštaj, jako osvetljenje, svetle ili umirujuće boje, kao i minimalističke predmete enterijera koji će izgledati sjajno i u najmanjim hodnicima za ukrašavanje predsoblja (ili onog dela stana koji obavlja svoje funkcije). Pored toga, ne skupljajte na vratima ogromnu količinu cipela i odeće.

Pravilno organizujte mesto za spavanje

Prostor spavaće sobe Feng šui smatra jednim od najvažnijih sektora u kući. Uostalom, ovde se osoba odmara nakon napornih radnih dana, a takođe prikuplja snagu i energiju pre početka novog dana. Stoga, ako ne možete da odvojite zasebnu sobu, obratite pažnju na svoj krevet. Ako je moguće, podelite dnevni boravak i prostor za opuštanje velikim komadima nameštaja.

To mogu da budu velike saksije za cveće ili police za knjige. Obratite pažnju na ono što vidite kad se probudite i odete u krevet. To ne treba da bude televizor, računar ili korpa za veš. Umesto toga, ispred kreveta stavite jedan od talismana feng šuija (ili nešto prijatno za vas), koji će vas svakog jutra pozdravljati i puniti pozitivnom energijom za ceo dan pred vama.

Koristite ogledala

Ona proširuju prostor, privlače više svetlosti, a kuću napune pozitivnom energijom. Nije ni čudo što ih nazivaju jednom od najefikasnijih maskota u Feng šuiju. Ona će biti posebno korisna u malom stanu, kome je potrebno vizuelno povećanje prostora. Odaberite velika ogledala koja se stapaju s vašim dekorom i postavite ih tako da unose što više svetlosti u vaš dom ili reflektuju nešto prelepo. Najbolja mesta za ogledala su istočna, jugoistočna i severna zona vašeg stana. Čak i ako prvi put ne možete da uredite svoju kuhinju-studio tako da je ona udobno i uredno nameštena prema Feng šuiju, ne zaustavljajte svoje pokušaje da postignete sklad u prostoru. Na kraju ćete pronaći opciju koja je najprikladnija za vas, koja neće samo goditi oku, već će vam omogućiti i uživanje u svim prednostima Či energije koja nesmetano teče kroz vašu kuću, piše Moj enterijer.