"Sa ovim roditeljima nešto nije u redu"! Odustali od usvajanja deteta jer nisu smeli da objave njegove fotografije na mrežama

Niki i Den Filip, jutjuberi već danima izazivaju lavine reakcija na društvenim mrežama. Privukli su pažnju kada su otkrili da su psa usmrtili jer je ugrizao njihovog sina.

beba, foto: Depositphotos/IgorTishenko
beba, foto: Depositphotos/IgorTishenko
.

Sada su ponovo postali viralani nakon video koji su objavili 2018. godine. U njemu su objasnili zašto su odustali od usvajanja deteta sa Tajlanda.

Rekli su da je jedan od razloga zbog kog su odustali od usvajanja taj jer godinu dana ne bi mogli da prikazuju fotografije deteta na društvenim mrežama.

Par je kontaktirao Holt International, hrišćansku organizaciju koja decu povezuje s porodicama koje ih usvajaju, pa su dobili obaveštenje da Tajland ima zakon koji zabranjuje objavljivanje bilo kakvih fotografija ili videa deteta do godinu dana.

"Niki ima jutjub kanal", objašnjava Den u videu i dodaje: "Delimo puno toga".

.

Niki je dodala da ih je organizacija upozorila da bi, ako ta upustva ne shvate ozbiljno, mogli da pokvare odnos organizacije sa zemljom i buduća usvajanja za druge porodice, piše zena.blic.rs.

"Zamalo da jednom objavim na snepčetu da sam potpisala ugovor", rekla je Niki i dodala: "Totalno ću da zabrljam, a onda ću tako da uništim druge porodice".

Iako su tvrdili kako zabrana objavljivanja na društvenim mrežama nije jedini razlog zbog kog su odustali od usvajanja, objasnili su: "Mi samo tražimo mogućnost da radimo ono što želimo, a da pritom ne nanosimo štetu ili posledice drugim ljudima i celoj organizaciji."

Ali to ih nije spriječilo da samo nekoliko meseci nakon ove objave pokušaju da usvoje dete iz Koreje. Ipak, četiri meseca kasnije snimili su još jedan video u kom su najavila kako više neće ni dete iz Koreje da usvoje.

U videu je Niki rekla: "Naša agencija za usvajanje smatra da korejski sudija neće da odobri usvajanje zbog toga koliko javno govorimo o svom zalaganju za usvajanje."

"S ovo dvoje nešto psihički nije u redu... Nisu mogli da žrtvuju godinu dana iskorištavanja deteta za skupljanje pregleda, baš kao što ni psa nisu mogli da dresiraju jer je ugrizao dete?" jedan je od komentara.

"Usvajanje deteta nije nešto što biste trebalo da iskoristite za preglede. Bilo bi mi žao da je usvojeno dete bilo iskorišteno samo da bi oni profitirali. Drago mi je što Tajland ima taj zakon", složio se drugi, dok je treći dodao: "Sve zemlje bi trebalo da usvoje takav zakon".