KO BI REKAO? U ovim situacijama ŠEĆER je više nego DOBRODOŠAO!

Ako ste se odrekli šećera, to ne znači da ne morate više da ga koristite. Super je za piling, ukljanjanje mrlja i protiv grubih laktova. Ali, ni to nije sve...

Nekad je zaista dobrodošao, foto: SergeyMarina/Shutterstock
Nekad je zaista dobrodošao, foto: SergeyMarina/Shutterstock
.

Možda ste smanjili unos šećera ili ga se potpuno odrekli u nadi da ćete imati lepši ten, zdravije srce ili čak smanjiti rizik od oboljenja od dijabetesa. No, nemojte ga potpuno izbaciti iz domaćinstva, jer šećer možete da koristite na razne načine, a ni u jednom od njih ne treba da ga jedete.

Piling za telo
Ovaj piling ne može da bude jednostavniji, a rezultat je glatka koža. Samo pomešajte malo kokosovog ulja sa šakom šećera i istrljajte dobro telo.

Protiv ispucalih usana
Taj isti piling možete da koristite i za usne. Samo nemojte da ribate prejako i nakon toga stavite balzam za usne.

Grubi laktovi
Pospite malo šećera na polovinu limuna i time istrljajte grublja područja, kao što su laktovi. Šećer je prirodni piling zbog granulastog oblika zrnca, a takođe je izvor glikolne kiseline koja ujednačava ton kože i odstranjuje mrtve ćelije kože.

Uklonite masnoću
Šećer je odličan saveznik u borbi protiv masnoće. Ako ste radili u vrtu, garaži ili kuhinji, pri pranju ruku uz sapun koristite i malo šećera.

Nahranite biljke
Biljke baš kao i mi, vole glukozu. Pomešajte tri čajne kašičice šećera s dve kašičice sirćeta i stavite ih u vazu s vodom. Sirće će sprečiti razvoj bakterija, a šećer ojačati biljku i pomoći cveću da duže ostane živo.

Ublažite ljutinu
Pojeli ste nešto ljuto i sad ste zažalili. Mleko nije jedini način da ublažite požar u ustima. Malo šećera na jeziku takođe će pomoći.

Fleke od karmina
Ako pranjem veša, fleka od karmina nije nestala, sledeći put na nju utrljajte pastu od šećera i vode. Neka odstoji sat vremena, a zatim je isperite vodom.

Čisti mlin za kafu
Ne možete da se odreknete dobrog, starog mlina za kafu? Radiće duže i bolje ako ga budete čistili šećerom. Takođe će apsorbovati miris ostataka zrna kafe i začina koje meljete.

Sprječava buđanje sira
Sir čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u koju ste ubacili kocku šećera, piše Živim,hr.