Svaki cvet nosi svoju poruku! Koji cvet simbolizuje neverstvo, flert, srećan brak, zdravu prinovu?

Posle ovog teksta, buket više nećete gledati istim očima...

cveće, foto: profimedia
cveće, foto: profimedia
.

Da li ste znali da cveće, pored toga što lepo izgleda i širi opojne mirise, nosi i neke druge karakteristike?

Cveće ima fantastične moći - da izmiruje supružnike, da podstiče uspeh u karijeri, donosi dobro zdravlje, čuva brak ali i “nagovara” na neverstvo ili pojačava nečiju moć da predvidi budućnost?

U nastavku možemo videti značenja raznih cvetova...

ORHIDEJA je cvet uspešnih ljudi. Kada odlučite da nekome poklonite orhideju, time potpomažete njegovu/njenu uspešnu karijeru koja se kreće uzlaznom putanjom. Naravno, sa ovim dolazi i finansijski efekat.

AZALEJA održava mir u bračnoj zajednici. Ona je “zadužena” da podstiče međusobne simpatije, razumevanje i požrtvovanost u odnosima među supružnicima.

CIKLAMA je cvet iskrenosti. Ona “poravnava” račune i izglađuje nesporazume, a posebno je pogodna za raščišćavanje odnosa između svekrve i snaje.

RUŽA je naravno cvet iznimne, neograničene i večne ljubavi. Ako ste ubrali ili kupili crvenu ružu, ona govori o vašem strastvenom odnosu. Žuta je simbol ljubomore, a bela poverenja. Crvene ruže se daruju za proslavu veridbe, a bele za venčanje, mada se u tom slučaju bela može kombinovati i sa nekom drugom bojom.

HORTENZIJA miri ljubavnike i supružnike. Buket hortenzija znači mir u kući ili u vezi. Stoga, neka vam buket hortenzija uvek bude pri ruci.

GARDENIJA je cvet zavođenja, flerta, kratkotrajne veze u koju ne želite mnogo da ulažete. Dakle, i sa ovim cvetom možete nešto saopštiti….Ako niste zagovornik iskrene ljubavi, ovo je vaš cvet.

BEGONIJA pomaže ozdravljenju i donosi dobro zdravlje. Nosi se kao poklon starijim osobama. Veruje se da produžava život, osobi kojoj se daruje, piše aura.ba.

GLADIOLU možete samo u neznanju pokloniti voljenoj osobi, jer se veruje da ovaj cvet podstiče netrpeljivost, neraspoloženje i svađu među partnerima.

PELARGONIJA ”nagovara” na neverstvo, te se stoga nikada ne poklanja onima koji žive u miru i slozi, a pogotovo ne osobama čiji je brak u krizi. Dakle, čuvajte se ovog cveta, jer ona osoba koja vam ga pokloni možda vam ne misli najbolje.

JAMIN je cvet srećnog braka kojeg ništa ne može uznemiriti i poremetiti. Veruje se da mali zamotuljak sa osušenim laticama jasmina, ako stavite ispod jastuka – na godišnjicu braka (naravno, promenite svake godine), definitivno čuva brak.

HRIZANTEMA donosi sreću i radost i zato je dobro što češće imati je u kući. Za ovaj cvet mnogi misle da je pogodan za sjećanje na mrtve, međutim, nije tako…ona donosi blagoslov i blagostanje u dom svakog kom se pokloni.

LJILJAN se daruje porodiljama jer pomaže da novorođena beba ostane zdrava. Pet ljiljana u buketu donose sreću i ispunjenje želja osobama koje žele dete. Međutim, manje je poznato da ovaj cvet i kod muškaraca može “probuditi” očinski instinkt.