Najluđa dečija imena koja su ZAKONOM ZABRANJENA

Teško je poverovati da su neki roditelji hteli svoju decu da nazovu ovim imenima, ali zbog njih su ona sada zakonom zabranjena. Jednako će vas iznenaditi neobična i luda imena koja su ipak dopuštena!

Ilustracija, foto: Sandy Morelli/Shutterstock
Ilustracija, foto: Sandy Morelli/Shutterstock
.

U želji da svom detetu daju zanimljivo i originalno ime, roditelji često preteraju. Tako neki ljudi ceo život (ili barem do punoletstva kada mogu da ga promene) nose neobično ime, a mnoga imena toliko su čudna da tokom odrastanja nailaze na zadirkivanja, pa i zlostavljanja.

Iako neka imena ne postoje i ne možemo da zamislimo da bi neko tako nazvao svoje dete, mnoge zemlje širom sveta u matičnim kancelarijama imaju popis zakonom zabranjenih imena. Teško je poverovati da su neki roditelji hteli ova imena da daju svojim naslednicima, ali donosimo vam neka imena koja roditelji u tim državama ne smeju da daju svom detetu, piše Miss7mama.24sata.hr.

2015. roditelji u Francuskoj hteli su svoju devojčicu da nazovu "Nutela", ali sud im je zabranio i doneo odluku da bi takvo ime moglo da izazove zadirkivanje i ruganje. Na kraju su je nazvali Ela.

Jedan turski par koji je živeo u Nemačkoj hteo je 2002. svoje dete da nazove “Osama Bin Laden”, što im je bilo zabranjeno, dok je jedan par u Brazilu hteo da izabere ime “Sadam Husein”.

U Meksiku su na listi zabranjenih: “Skrotum”, “Fejsbuk”, “Robokap”, a u Danskoj ime “Anus”.

“Pieandsauce” (u prevodu pita i preliv) jedno je od imena koje je zabranjeno u Australiji, kao i “Burger King”.

Ime “Akuma”, što znači đavo zabranjeno je u Japanu, a “Supermen” u Venecueli.

Novi Zeland zabranjuje ime “Sex fruit” (u prevodu seksi voće), a u ovoj zemlji kao i u Maleziji zabranjeno je dete nazvati imenom “Marsovac”.

Na Novom Zelandu nisu dopuštena imena: “Spinach” (spanać), kao i “Ceasarian” (carski rez), “Pantie” (gaćice), “Ikea”, “Hitler”, “Talula Does The Hula From Hawaii” i “4Real”. U Maleziji i Novom Zelandu zabranjeno je nazvati dete imenom “Chow Tow” što u prevodu znači “smrdljiva glava”.

BRFXXCCXXMNPCCCCLLMMNPRXVCLMNKSSQLBB1116 – ovo ime odabrali su roditelji u znaku protesta protiv strogih švedskih zakona o imenima. Navodno se izgovara ‘Albin’.

A verovali ili ne, ova bizarna imena su dopuštena i negde u svetu postoje deca koja se zovu: “Violence” (u prevodu “nasilje”), “Benson i Hedges” (britanski brend cigareta) i “Number 16 Bus Shelter” (“autobuska stanica broj 16”).