"Kiša metaka" i "Prti Bee Gee" u Domu omladine Beograda

U petak, 21. februara u 20:00h, prvi put u zajedničkom projektu, Agelast promotions, Just CLASSIX i ZLA-ZLA predstavljaju hip hop događaj koji okuplja trenutno najznačajnije izvođače, kao i nove tendencije u ovoj subkulturi.

.

Kiša metaka je hip hop grupa iz Splita, sastavljena od ekipe prijatelja koji čitavu deceniju rade zajedno; u raznim formacijama ili kao Dječaci: Papi Batina, Vojko Vrućina, Kid Rađa, Krešo Benghazi, Oreb. To su inovatori zaslužni za stavljanje gangsta rapa na kartu Hrvatske sa trakama poput 'Još trčimo ulice' i 'Umorim te u baloneru', ljudi koji su vam dali 'Krek kuću' na debitantskom nagrađivanom albumu Dječaka 'Drama' - gde im se pridružio i Saša Antić iz TBF-a, te 'Med', 'Cigana', 'ZGB' i 'Evala' na albumu koji je sledio nakon, bombastično uspešne 'Istine', gde se Kiša metaka prvi put spominje kao entitet.

Nastala kao ideja Papija Batine, koji je htio okupiti gangsta rap grupu sa Benghazijem i Rađom, tokom snimanja pridružili su se Vojko Vrućina i Oreb, i Kiša metaka je izrasla u novi standard hip hopa ovog područja. Prvi album, naslovljen jednostavno 'Kiša metaka', objavljuju sami kao online izdanje u martu 2013, i album preko noći postaje kultni naslov. Od hladnog 'Konana' preko gastarbajterskih 'Drei Millionen' i istinitih 'Mejaša' do 'Pazara', Kiša metaka je svojim debijem zakucala hit, i zbog neverovatnog odaziva publike odlučila da čitav projekat podige na viši nivo, u obliku koncertne atrakcije.

Lajv postavu Kiše metaka čine Vojko Vrućina iz skupine Dječaci, Krešo Benghazi, Oreb i di džej VRH, član Loopjunkies kolektiva, drum n' bass producent i DJ sa nizom stranih izdanja i dugačkim stažom nastupa po Evropi. Tri MC-a, jedan DJ, formula za pravi hip hop nastup i kvalitetan koncert nakon koga publika traži repete, i dobiju ih. Kiša metaka garantuje originalnu i energijom nabijenu svirku, a pre svega – tulum.

Pre i nakon nastupa, imaćemo prilike da vidimo i gosta iz Minhena, DJ Benny Biancoa, sa savremenim klupskim hitovima.

DJ Benny Bianco od svoje trinaeste godine bavi se didžejingom! Od tada nastupa širom Nemačke, Austrije i Švajcarske. Do sada je imao brojne nastupe i projekte.

Prti Bg je regionalno već dobro poznat hip hop duo koji stoji na čelu andergraund hip hop scene već skoro punih deset godina i sada će prvi put nastupati u Domu omladine Beograda i to rame uz rame sa trep i satiričnim gangsta rep sastavom iz Splita, Kišom Metaka. U vrlo sličnom maniru kao i Prti Bg, kroz satiru oslikavaju balkanske stereotipe i ustremljuju se sa jakom društveno angažovanom porukom, a grupu sačinjavaju momci iz Dječaka (Vojko Vrućina i Kid Rađa), kao i njihova bliska ekipa Papi Para, Krešo Benghai i Vuk Oreb, i takođe prvi put nastupaju u Beogradu.

Podrška večeri biće mlada grupa Kurtoazija, beogradski trio, čime uz ove grupe želimo publici da predstavimo i novu beogradsku scenu.

Cena ulaznice je 800 dinara.