Zanimljivosti

Mesec rođenja određuje koji cvet treba da zasadite u vrtu ili na balkonu: Koji je vaš?

Znate za horoskopske znakove, upoznati ste s dragim kamenjem koje se povezuje s datumom rođenja, ali da li ste znali da imate i cvet koji se vezuje za mesec rođenja? Baš poput dragog kamena, svaki mesec iza sebe ima svoj cvet s različitim značenjem.

10.04.2021. - 15:00h
Koji je vaš cvet?
Koji je vaš cvet?foto: AnastasiaNess/Shutterstock

Poznavanje cveta svakog meseca takođe vam može pomoći da odaberete smislen i lijep cvetni aranžman koji ćete nekome poslati kao rođendanski poklon. Pronađite svoj cvet i uživajte u njemu kad god je to moguće!

JANUAR - KARANFIL

Mnoge kulture imaju različito simboličko značenje za karanfile, ali najčešće je - ljubav. Različite boje karanfila takođe imaju svoja značenja i daju se za različite prigode (na primer, bijeli karanfili ponekad mogu simbolizovati sreću). Karanfili su dobar rezan cvet i skoro uvek ćete ih videti u cvećarama tokom cele godine. Da biste ih sami uzgajali, posadite ih na dobro osunčano mesto dobro dreniranim tlom, a većina sorti narašće do 12 centimetara.

FEBRUAR -LJUBIČICA

Ljubičice su simbolizovale vernost i odanost. Kao što biste očekivali od imena, ljubičasta je najčešća boja koja oslikava nijansu dragog kamena meseca februara, ametista. Uzgajajte ove lepe, nežne cvetove u zatvorenom dok ne budete mogli da ih premestite na otvoreno kad se sneg otopi. Ova trajnica može da naraste do 12 centimetara na punom suncu ili u delimičnoj hladovini, pod uslovom da ima stalno vlažno tlo.

MART - NARCIS

Ove vesele lukovice izvrstan su način da dočekate proleće. Narcisi simbolizuju nove početke ili obnavljanje, što savršeno opisuje ove rane cvetnice. Ove lukovice cvetaće na vaš rođendan u martu! Na otvorenom ih zasadite na jesen u dobro drenirano tlo gde će svakodnevno dobijati ​​oko šest sati direktne sunčeve svetlosti.

APRIL - BELA RADA

Ovi skromni beli cvetovi s kupolastim žutim središtima predstavljaju mladost i čistoću. Ovo klasično cveće ulepšaće svima dan, bilo da ih kupujete za sebe ili ih poklanjate.