Šta prvo konobar primeti na vama kada uđete u kafić? Iznenadićete se...

Pored toga da li ste probirljvi u narudžbinama, kako sedite za stolom, da li vam je mobilni telefon stalno u rukama, još jednu stavku konobari lako primete kad vas vide.

konobar, foto: Drazen Zigic/Shutterstock
konobar, foto: Drazen Zigic/Shutterstock
.

Neke stvari su se promenile tokom pandemije korona virusa, pa je prva stvar koju će konobari primetiti kad zakoračite u kafić jeste da li nosite masku na licu ili ne.

Pored toga, postoji spisak najčešćih detalja koje konobari primete, a najviše se odnosi na vaš odnos sa detetom i bračnim partnerom preko puta vas, piše tuzlanski.ba.

Kakvi ste sa decom?

“Tokom godina susretao sam se sa mnogo različitih vrsta ljudi, a najdraže su mi uvek bile porodice sa decom. Budući da sam dete u srcu, volim da se igram i da komuniciram sa decom", kaže Džejkob Kohen, konobar sa gotovo decenijom iskustva.

Otkriva kako, na njegovu žalost, decu danas roditelji najčešće ignorišu. Vode ih u restoran ili kafić sa sobom i onda im "uvale virtualnu dadilju" u obliku nekog ekrana…

Ako je reč o restoranu, konobari će svakako gledati da li vi tražite mesto ili taj izbor prepuštate svojoj deci.

Pospremate prljavo posuđe?

Postoje ljudi koji vole da poslažu prljave tanjire ili šoljice od kafe, ne bi li tako pomogli konobaru. Međutim, uopšte im tako ne čine uslugu. Konobari imaju svoj način pospremanja prljavog posuđa, pa je mnogo bolje da sve ostavimo onako kako jeste.