Rodila je blizance u 64. godini života, a potom su joj oduzeli decu! Ovo je njena priča...

Žena koja je rodila blizance u 64. godini izgubila je starateljstvo nad svojom decom, jer je sud odlučio da ona ne može propisno da brine o njima. Službenici tvrde da su deca bila “ranjiva” dok su bila kod majke.

majka koja je u 64. godini rodila blizance, foto: Youtube Printscreen/ Castilla y León Televisión
majka koja je u 64. godini rodila blizance, foto: Youtube Printscreen/ Castilla y León Televisión
.

Mauricija je rodila blizance, koji sada imaju četiri godine, nakon što je otputovala u Ameriku zbog vantelesne oplodnje.

Ipak, ubrzo nakon rođenja blizanaca, socijalni radnici preuzeli su starateljstvo nad njima, došavši do zaključka da su mališani u opasnosti. Majci je bilo dopušteno da ostane u kontaktu sa decom, ali pod nazdorom institucija. Kasnije su zaključili da majka ne prati njihove potrebe, pa su joj blizance trajno oduzeli.

Mauricija je podnela tužbu, ali njenu je žalbu odbio španski Porodični sud, a kasnije i Vrhovni sud koji je odlučio da se deca dodele hraniteljskim porodicama.

.

Oduzeta joj je i ćerka

Prema španskim medijima, sud je utvrdio da su blizanci bili u opasnosti zbog nemogućnosti da se njihova majka o njima propisno brine, ali ta odluka nije imala nikakve veze sa njenim godinama ili mentalnim zdravljem.

Sud insistira da je odluka donesena jer smatraju da ona o deci ne može u potpunosti da vodi računa na pravi način, kao i da su deca zanemarena.

Deca nisu odrastala u propisanim uslovima, a žena nije imala pomoć roditelja ili prijatelja na koje se mogla osloniti, prenosi cdm.me.

Mauricija smatra da je sud doneo pogrešnu odluku i da je deci uvek bolje sa majkom.

Tokom saslušanja rekla je da ima još jednu ćerku, koju je takođe dobila pomoću vantelesne oplodnje. Devojčica sada ima 11 godina i živi u Kanadi. Mauricija je 2014. takođe proglašena nesposobnom za brigu o detetu, pa joj je ćerka oduzeta i prebačena u dom.

.