Zanimljivosti

TRI ČAROBNA FENG ŠUI RITULA pred DOLAZAK PROLEĆA: Za jedan vam je potrebno JAJE!

Odbacite sve negativno, privucite samo sreću!

28.02.2021. - 15:00h
Rituali pred proleće
Rituali pred prolećefoto: Rohappy/Shutterstock

Proleće je iza ugla i već nam je ponudilo tračak onoga što nas čeka. Ulazimo u vreme povećane energije, novog života i više sunčeve svetlosti, pa je sada idealno vreme za neke rituale kako bismo spremno dočekali još jedno proleće

Teško je poverovati, ali već smo službeno prešli više od pola zime. Sledećih nekoliko sedmica foksuiramo se na povratak u ravnoteži, dok pozdravljamo još jedno proleće.

Kako bismo vam pomogli započeti, pitali smo duhovnu trenerku i istraživačicu rituala Barbaru Bizou za njene rituale koje obavlja u rano proleće. Ovo su njena tri najdraža:

1. Odbacite staro

Kao što Bizou objašnjava, vreme između polovine zime i početka proleća, "vreme je da pogledate šta vam nije u ravnoteži u životu". Jedna stvar koju možete učiniti da vratite ravnotežu je uklanjanje svega što posedujete, a šta vam ne treba ili zauzima nepotreban prostor. Što više prostora oslobodite u svom domu i životu, više ćete imati prostora za stvari koje vas podržavaju, piše Mindbodygreen, a prenosi Sensa.hr.

2. Ritual sa jajetom

Sledeća je opcija nadahnuta feng shui ritualom nazvanim “Ritual zlatnog cvrčka“, koji se praktikovao tokom kineske nove godine. Sve što vam treba je tvrdo kuvano jaje, objašnjava Bizou. "Držite ga u ruci i stavite u jaje svoju nameru da se oslobodi bilo što izvan ravnoteže. Zatim oljuštite jaje i stavite ljuske u papirnatu kesicu, šta predstavlja ljuštenje starog."

Nakon toga možete zagristi jaje (ili ako ne jedete jaja, možete ponuditi jaje Zemlji), kako bi predstavili suštinu onoga što zaista jeste. Što se tiče ljuske, bacite je bar 300 metara od kuće, dodaje Bizou, da biste oslobodili i zatvorili ritual.

3. Zasadite novi život

I na kraju, koji bolji način za dobrodošlicu u proleće od posmatranja nečega kako raste? Sama Bizou uživa gledajući kako joj lukovice narcisa počinju cvetati, što predstavlja novi život i rođenje. "Za razliku od kupovine cveća, zapravo negujete lukovice", objašnjava ona.

"Seme je trenutno duboko u zemlji, ne možete ga videti, ali stvarno raste, a oko prolećne ravnodnevnice počeće cvetati", kaže ona. "Sadite svoje seme zahvalnosti", u ovih poslednjih nedelja zime, kako biste pomogli usponu rasta i novom početku. I ne bojte se ako ste u hladnijoj klimi, dodaje ona, jer seme možete posaditi u zatvorenom prostoru i premestiti ga van kad postane toplije.