VIŠE NE IZGLEDA OVAKO: Najdeblji dečak na svetu još prošle godine imao je 193 kg, a sada se bukvalno – PREPOLOVIO!

Nekad najdeblje dete na svetu, sada je neprepoznatljivo nakon što je dečak uspeo da skine više od polovine svoje telesne težine. Arija Permana (14) iz Indonezije, koji je sa samo 11 godina imao 190, sada je skinuo impresivnih 110 kilograma i podstiče druge da se okrenu zdravoj ishrani.

Arija više ne izgleda ovako, foto: Printscreen/YouTube/truly
Arija više ne izgleda ovako, foto: Printscreen/YouTube/truly
.

Ovaj dečkić šokirao je lekare pre pet godina kada su videli njegove fotografije kao morbidno gojaznog deteta koje se igra u bazenu za čuvanje vode, kako bi se rashladilo.

Rođen s normalnom težinom

Arija je dane provodio neprestano jedući velike količine brze hrane i kupajući se u malom bazenu da se ohladi. Njegova nezdrava masa takođe je značila da nije mogao da pohađa školu jer mu je hodanje do škole predstavljalo prevelik podvig.

Do pre godinu dana dečak je težio 193 kilograma, ali uz pomoć estetske operacije, a kasnije zdravom ishranom i treniranjem s profesionalnim bodibilderom Adeom Raijem (49), i više je nego prepolovio svoju kilažu.

.

Arija je rođen s normalnom težinom od 3,8 kilograma, ali kad je imao samo četiri godine, počeo je nekontrolisano da se goji. U protekle tri godine s roditeljima je obišao brojne lekare i rađen mu je niz analiza i programa, a na kraju i na estetskoj operaciji.

Zaljubio se u fudbal

Pre operacije, dečak je imao 193 kilograma, a sada, nakon intenzivnoga programa treninga i zahvaljujući zdravoj ishrani, teži samo 83 kilograma. Njegov trener izrazito je ponosan na napredak koji je dečak ostvario i želju da iz temelja promeni svoj život, prenosi Daily Mail.

“Mali je veoma uporan i ne odustaje od svog cilja. Podržavam ga i biću uz njega do kraja. Iz dana u dan pratim njegov napredak i ne mogu da se načudim šta smo učinili. Ono što me dodatno raduje jeste njegova strast prema sportu. Arija obožava fudbal, a igrao ga je i pre nego što je izgubio ovoliko kilograma. To mi daje nadu da će nastaviti da živi zdravo”, rekao je Ade Rai.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ade Rai (@ade_rai)

.

Koliko je ponosan i koliko veruje u 14-godišnjaka, vidljivo je i iz snimaka koje Ade svakodnevno objavljuje na Instagramu. Ariju sada čeka još nekoliko estetskih operacija kojima će se ukloniti višak kože na stomaku, rukama i nogama.