O njima je pričala čitava Srbija: Anja i Strahinja prodaju svoju kuću na točkovima kako bi pomogli da se mali Mihajlo izleči!

Simpatični par, Ana i Strahinja iz Beograda, pre nekoliko godina napustili su svoje prosečne poslove, opremili kombi u "kuću putujuću" i upustili se u avanturu bez prestanka, sa samo 500 evra u džepu. Ubrzo nakon toga njihova priča obišla je Srbiju, a sada je ovaj dvojac još jednom iznenadio i to na najpozitivniji način.

Ilustracija, foto: G-Stock Studio/Shutterstock
Ilustracija, foto: G-Stock Studio/Shutterstock
.

- Naša druga kuća, rukama i srcem pravljen "domobil", koji je obišao svaki zadžepak Evrope, ona kuća putujuća sa televizije, kombi koji je postao vozilo za tuđe potrebe, sakupljao paketiće za decu bez roditeljskog staranja širom Srbije, vozilo kome se sa osmehom trubi i bacaju koske u saobraćaju… sada traži novog vlasnika jer ide u humanitarne svrhe – za osmeh našeg drugara Mihaila - napisao je Strahinja na svom nalogu "whatifness" na društevnoj mreži Instagram.

Cena je 4.250 evra ili 500.000 dinara, koji će novi vlasnik uplatiti direktno na žiro račun za lečenje Mihajla Cvetojevića koji je pre dve godine rođen kao zdrava beba, ali kad je imao šest meseci dijagnostikovana mu je hipotomija, slabost mišića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by whatifness (@whatifness)

.

"Svi su se nadali da će vremenom ojačati. Na žalost, kada je imao 16 meseci, vesti su postale gore. Hipotomija je postala spinalna mišićna atrofija tipa 2, teška neuromišićna progresivna bolest, usled koje je nemoguće samostalno disati i kašljati, ili obavljati osnovne mišićne radnje kao što su sedenje, puzanje i stajanje. Samo uz pomoć svih nas, ovaj mali car ima šanse da stane na noge. Zato naš kombi traži vlasnika velikog srca", kaže ovaj dvojac.

Pored ove akcije, Anja i Strahinja apeluju na sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu, pokrenu se i organizuju kako bi Mihajlo mogao da ode na lečenje.
"Pošaljite sms 865 na 3030, šerujete dalje... ili na bilo koji način pomognite ovoj maloj fačici da napravi svoj prvi korak", apelovao je Strahinja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by whatifness (@whatifness)

.