Istraživanje koje je IZNENADILO mnoge: INTELIGENTNI LJUDI poseduju ove odlike - psuju kao "kočijaši", noćne su ptice i to nije sve

Rezultati istraživanja iznenadili mnoge.

foto: Depositphotos/ maurus
foto: Depositphotos/ maurus
.

Prema jednom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Language Sciences Journal, dokazano je da naše navike o našoj inteligenciji govore mnogo više nego što se to dosad smatralo.

Naime, otkrivena je povezanost između učestalosti psovki i veličine vokabulara. Drugim rečima, prema spomenutom istraživanju, oni koji češće psuju imaju bogatiji vokabular od onih koji to ne čine.

- Kada su u pitanju psovke, uobičajena je pretpostavka da su oni koji psuju lenji, nemaju adekvatan vokabular, da su neobrazovani i da jednostavno ne mogu da se kontrolišu - stoji u izveštaju u kojem piše da je stvarnost potpuno drugačija.

- Govornici koji koriste tabu reči razumeju njihov opšti izražajni sadržaj, kao i suptilne razlike između njih. Sposobnost da uoče te blage distinkcije svedoče o širem lingvističkom znanju - navode istraživači.

Takođe, The Independent je objavio članak u kom opisuje istraživanje u kojem je učestvovalo hiljadu studenata sa univerziteta u Madridu. Testirani su i ispitani na temelju njihovih navika spavanja. Studija je pokazala da su oni studenti koji su ostali budni do kasno u noć u proseku postizali više rezultate kod induktivnog zaključivanja što je dobar pokazatelj inteligencije, uspeha u školi i razmišljanja izvan okvira.

Pored toga, studija sprovedena na univerzitetu u Minesoti došla je do rezultata kako su osobe koje žive u neredu kreativnije od onih koje žive u urednoj okolini.

Kako piše u studiji, veća je verovatnoća da će osobe koje žive u čistom okruženju živeti zdravo i biti tačne, ali ne i kreativnije od onih koji rade ispod hrpe smeća.

Izvor: Magazin.novosti