Nakon rodne kuće, Miloš Mijailović za Anikino zdravlje ponudio na prodaju svoj omiljeni bajkerski prsluk

Miloš Mijailović (31) sa Rudnika pre nekoliko dana zapalio je društvene mreže svojom objavom na fejsbuku, u kojoj je napisao da prodaje porodičnu kuću kako bi se sakupio novac za lečenje male Anike Manić iz Gornjeg Milanovca. Međutim, ovaj humani mladić velikog srca nije želeo da stane i svoju humanitarnu misiju nastavlja i dalje, ovaj put kako kaže, odriče se najvrednijeg što bajkeri imaju a to je bajkerski prsluk.

Milošev bajkerski prsluk, foto: Rina
Milošev bajkerski prsluk, foto: Rina
.

„Bajkeri imaju dve stvari koje najviše vole, to je motor i bajkerski prsluk. Ja svoj prsluk ponosno nosim već 15 godina, i odlučio sam da ga prodam kako bi roditelji male Anike sakupili novac za njeno lečenje. Početna cena je 3.000 eura, fotografija prsluka je u grupi budi human – humanitarne licitacije i molim sve prijatelje, bajkere, ljude dobre volje da prate grupu i da pomognu koliko su u mogućnosti“, rekao je za RINU, Miloš Mijailović.

Ovaj humani mladić postavio je na svom fejsbuk profilu video snimak, u kom je još jednom pokazao koliko veliko srce ima. On je između ostalog, zamolio sve prijatelje da komentar na društvenim mrežama bude screenshot slike da su poslali 858 na 3030.

Njagov bajkerski prsluk, nalazi se u grupi Budi human-humanitarne licitacije, i kao što je Miloš u svom video snimku rekao, početna cena prsluka je 3.000 eura a novac direktno ide za lečenje devojčice Anike Manić iz Gornjeg Milanovca.

Inače, Anika se pre dve godine rodila kao zdrava, jaka beba, ali je ubrzo ustanovljeno da boluje od Spinalne mišićne atrofije i to najtežeg oblika. Za ovu bolest kažu da je genetski ubica dece broj jedan. Reč je o retkoj neuromišićnoj bolesti koja je smrtonosna i bez terapije se živi jedna, maksimalno dve godine.
Bolest počinje tako što slabe mišići nogu i ruku, ali kasnije slabe mišići za disanje, gutanje, kašljanje i deca umiru od gušenja ili upale pluća.
Кako bi Anika preživela neophodno je da primi lek koji košta preko dva miliona evra.

Izvor: RINA