PET situacija u kojima je prijateljica bitnija od partnera: Evo kada joj je vaša podrška najpotrebnija!

Imajte uvek na umu da ste vašoj prijateljici najpotrebniji u sledećim situacijama.

foto: Depositphots/AntonioGuillemF
foto: Depositphots/AntonioGuillemF
.

„Prijateljstvo obeleži život čak dublje od ljubavi. Ljubav se može pretvoriti u opsesiju, a prijateljstvo uvek ostaje na deljenju", poznat je citat američkog književnika Elija Vizela i dobitnika Nobelove nagrade za mir 1986. godine.

I zaista, pravo i iskreno prijateljstvo je nešto najdragocenije u životu i čemu svako od nas teži.

Međutim, kada uplovimo u vezu sa partnerom, tada mnogim ženama ljubav muškarca postaje najvažnija. Tada nekad i nesvesno zanemarimo neka prijateljstva jer svu pažnju i vreme usmerimo na partnera.

Postoje situacije u kojima bez obzira na manjak vremena i vašu ljubavnu vezu, nikada ne treba da zapostavite blisku prijateljicu.

Kad prijateljici premine bliska osoba

Kada vašu prijateljicu pogodi smrtni slučaj u porodici ili neke druge bliske osobe, podrška i oslonac u teškim trenucima su presudni da se lakše nosi sa tugom. U tim trenucima, ona je daleko ispred vašeg partnera. Posvetite joj pažnju i budite joj rame za plakanje. Biće joj lakše, a i vi ćete se bolje osećati.

Kada raskine sa partnerom

Svaki raskid je težak sam po sebi, naročito ukoliko je ostavljena.

Bez obzira na to da li se raskid dogodio iznenada ili su već neko vreme bili u nestabilnom odnosu, te je bilo pitanje trenutka kada će ta veza pući, vi ste tu da je kao prijateljica saslušate i utešite.

Čak i ako vam se dečko vaše najbolje prijateljice nikada nije sviđao i mislite da je raskid najbolji potez, nemojte joj govoriti da je bolje što su raskinuli. Umesto toga, pružite joj preko potrebnu podršku.

Kad prođe šest nedelja od vaše zajedničke kafe i druženja

Koliko god da imate posla i obaveza, nikada nemojte dozvoliti sebi da zaboravite na zajedničke trenutke sa vašom prijateljicom. Ukoliko niste stigle da se vidite mesec i po dana, vreme je da pronađete malo vremena i ponovite druženje. Idite na zajedničku kafu ili kolače, ili izaberite neku drugu zajedničku aktivnost koja će vas ispuniti.

Nemojte dozvoliti da vas obaveze udalje od nje.

Kad se posvađate

Kada se zbog nečega posvađate sa drugaricom, verovatno ćete odmah pritrčati svom partneru kako bi vam pružio utehu. Sasvim je u redu da na taj način smirite ljutnju, ali kada ohladite glavu, javite se drugarici da razrešite nesporazume.

Nemojte dozvoliti da trenutni problem bude pretnja vašem prijateljstvu.

Kad se pita da li je on onaj pravi

Ukoliko vaša drugarica ima dilemu da li je njen partner pravi muškarac za nju, vi treba da budete pored nje, saslušate je i date joj iskren savet. Tada joj je potrebna prijateljica koja će objektivnije sagledati situaciju.

Izvor: Stil