Kako da saznate da li vas neko PRATI ili gde vam se nalazi IZGUBLJEN TELEFON? Samo ukucajte OVE KODOVE!

Uz pomoć samo nekoliko kodova na telefonu možete otkriti informacije koje će vam reći da li vas neko prati.

mobilni telefon, foto: Depositphotos/LDProd
mobilni telefon, foto: Depositphotos/LDProd
.

* # 21 #

Kada ukucate * # 21 # možete otkriti da li su svi vaši pozivi i poruke preusmereni. Stanje svake informacije će biti prikazano na ekranu. Ovu funkciju često koriste ljubomorni partneri ili roditelji koji pokušavaju da zaštite svoju decu od kriminalaca.

Stariji ljudi često postanu žrtve kada pozajme telefon strancu i samim tim rizikuju da otkriju informacije o sebi i svojim prijateljima.

* # 62 #

Kod * # 62 # se koristi ako želite da saznate gde se preusmeravaju pozivi, poruke i podaci za koje vam se čini da niko ne može otkriti.

Velike su šanse u ovom slučaju da vaši glasovni pozivi budu usmereni na broj vašeg mobilnog operatera.

* # 06 #

* # 06 # kod se koristi kada želite saznati ime i broj. Ako znate ovaj broj, onda možete pronaći svoj telefon ako ga neko ukrade.

Kada je uključen, njegova lokacija se direktno prenosi na mrežu operatera pa čak i kad je stavljena druga kartica.

Na ovaj način može se pronaći model telefona i njegove tehničke karakteristike.

##002 #

002# je univerzani broj za isključivanje bilo kakve vrste preusmeravanja na telefonu. Dobra ideja je da ovo učinite pre nego što otputujete u inostranstvo gde koristite usluge roaminga.

U ovom slučaju nećete imati troškove za pozive koji bi bili preusmereni na vašu glasovnu poštu.

Kod Džejms Bonda

Postoje posebni kodovi – poznati pod nazivom Džejms Bond kodovi, koji omogućavaju nekome da prati vašu lokaciju, kao i da vi vidite da li vas neko prati. Za ovo vam je potreban “Net Monitor”.

Ukucajte sledeće kodove:

*3001#12345#* (za iPhone) i *#*#4636#*#* ili *#*#197328640#*#* (za Android).

Prvo je potrebno otići u odeljak pod nazivom UMTS Cell Environment, zatim UMTS RR info i napisati svoj broj. Ovi brojevi su najbliže stanice koje se nalaze u blizini. Telefon će se povezati sa najboljim signalom.

Nakon toga se vratite u glavni meni, kliknite MM info tab i zatim Serving PLMN. Zapišite broj pod kodom LAC (Lokalni kod okoline).

Uz pomoć ova dva broja i običnim internetom možete odrediti lokaciju na karti s kojom je povezan vaš telefon. Sumnjičave mobilne stanice mogu biti kamion ili mali autobus sa velikom antenom. Ovakva vozila se koriste za koncerte ili festivale gde je internet slab. Ako se jedan od njih nalazi u blizini bez ikakvog razloga, moguće je da se bave špijuniranjem, piše aura.ba.