Sve ređe vodite ljubav? Probajte 48 SATI IZAZOV, on može da reši vaše probleme u krevetu

Redovan seks je veoma važan za svaku vezu, ali se postavlja pitanje šta da uradite kada shvatite da sve ređe voodite ljubav sa svojim partnerom. Kriza u seksu je normalna stvar, naročito u dugim vezama, ali to ne znači da ne možete da nešto uradite po tom pitanju.

foto: Depositphotos/gstockstudio
foto: Depositphotos/gstockstudio
.

Terapeut Sara Sloun predlaže parovima da probaju 48 sati seks izazov, piše mindbodygreen.com, a prenosi Objektiv.

Ideja je da svakih 48 sati imate neki vid seksualne intimnosti.

“Kada kažem seksualna intimnost, ne mislim samo na klasičan seks sa penetracijom. Veoma je važno da parovi prošire svoju definiciju seksa, i da tu uključe i nežne dodire, senzualnu masažu, maženje, manuelnu stimulaciju… Postoji mnogo vrsta seksualnih dodira koji vam mogu pomoći da se intimno povežete”, navodi Sara Sloun.

Kako funkcioniše 48 sati seks izazov?

“Kada jedan partner zatraži seksualnu intimnost, drugi partner odlučuje koju vrstu seksa će upražnjavati i kada, ali da to bude u roku od 24 sata nakon što je partner izneo svoj “zahtev”. Poenta ovog izazova je da lakše kažete: Da, svom partneru kao i da seks postane prioritet u vašoj vezi. Naravno, neophodno je da oba partnera dobrovoljno učestvuju u ovakvim igricama čiji je cilj da pospeše njihovu mentalnu i emocionalnu konekciju”, kaže Sloun.

Mnogi će reći da ideja da svakih 48 sati imate seks deluje previše ambiciozno, ali straživanja pokazuju da to može biti veoma korisno za vaše zdravlje. Naime, studija iz 2017. je dokazala da seksualno zadovoljstvo kod parova ostaje povišeno 48 sati nakon odnosa, što logično vodi i ka većem zadovoljstvu vezom.

Psihološki gledano, ovo zadovoljstvo od 48 sati ima najviše veze sa hemikalijama iz mozga, kao što su oksitocin i vasopresin, koje se proizvode tokom seksa. Ove hemikalije imaju veliku ulogu u povezivanju partnera, i mnogi ih zovu hormonima ljubavi ili maženja.

I što je najvažnije, bilo koja vrsta seksualne intimnosti, od nagog maženja do manuelne stimulacije, može da izazove ovakav efekat.