Zanimljivosti

Šta se zapravo krije iza snimka iz Simpsonova? Da li je crtani film opet predvideo katastrofu u Bejrutu?

Poslednjih dana društvene mreže su zatrpane snimcima iz čuvenog crtaća.

10.08.2020. - 16:00h

Simpsonovi su mnogo puta do sada uspešno predvideli budućnost - od predsednikovanja Trampa, do epidemije korona virusa. Sada društvenim mrežama kruži snimak za koji mnogi tvrde da predviđa katastrofu koja se početkom meseca dogodila u Bejrutu.

Za tri decenije koliko se emituje ova animirana serija, autori su uspeli da uspešno predvide brojne svetske događaje, a nikom nije jasno kako. Fanovi više i ne postavljaju to pitanje, već mahnito šeruju snimke i fotografije objašnjavajući da su uspeli i da predvide i eksploziju u skladištu u Bejrutu.

Narandžasta pečurka koja je prošlog utorka sravnila dobar deo libanske prestonice više puta je viđena u Simpsonovima, te su društvene mreže zatrpane fotkama eksplozije i komentarima kako su autori čuvene serije znali šta će se u Bejrutu dogoditi.

Potom su neki otišli korak dalje, šerujući snimak u kom se vidi kako Homer pali vatromet koji potom prouzrokuje eksploziju sličnu onoj u glavnom gradu Libana.

Čim se snimak pojavio ljudi su masovno krenuli da ga šeruju, ne shvatajući da je u pitanju montaža. Naime, snimak koji kruži nastao je spajanjem scena iz dve epizode.

Prvi deo snimka predstavlja scenu iz 25 epizode sedme sezone u kojoj Homer kupuje i pali vatromet M-320, dok je eksplozija sa oblakom u obliku pečurke iz 16. sezone, kada je Homer digao nuklearnu elektranu u vazduh, piše Telegraf.