DA SE ČOVEK ISTOPI: Neobičan gost stigao kod porodice Lišanin - malo lane ne plaši se ni strugare ni ljudi (FOTO)

Na planinu Klekovica kod Ivanjice u strugaru porodice Lišanin pre mesec dana potpuno nepozvan stigao je neobičan gost.

foto: Rina
foto: Rina
.

Malo lane došlo je samo i tu ostalo, jer su mu članovi porodice, ali i radnici strugare pružili svu ljubav i pažnju pa se ovoj životinjici nije mililo da ponovo ode u divljinu.

"Od prvog dana postao je ljubimac. Iako važe za jako plašljive životinje koje se boje ljudi, ovo malo lane se odmah priviklo na nas. U strugari ceo dan bruje i mašine, ali mu to ništa ne smeta. Ono se igra sa nama i jako je umiljato i pitomo. Hranimo ga mlekom kao pravu bebu, uz flašicu i cuclu“, rekao je Rade Lišanin za RINU.

foto: Rina
foto: Rina
.

Omiljeni kućni ljubimac je i za njegovo troje mališana, koji sada obožavaju da provode sate na strugari kod oca, jer oni imaju najneobičnijeg kućnog ljubimca u svom kraju.

„Deca su zaista oduševljena, maze ga i paze. Lane se često zaigra sa sedam malih kučića, koji su takođe siročići, jer im je majka uginula. Sve ih hranimo na cuclu i flašicu. Drago mi je kad vidim i da su deca tako požrtvovana i da vole životinje, od malih nogu uče se da treba brinuti o drugima“, priča Rade.

foto: Rina
foto: Rina
.

Nameravaju da zadrže lane koliko god ono bude htelo da ostane kod njih, a ako nekad oseti zov divljine, rado će ga pustiti da živi u svom prirodnom staništu.

Izvor: Rina