Zanimljivosti

Iako ni sama nema novca, ova samohrana majka je dobitak na lutriji poklonila ranjenom policajcu! Od tada, život joj se promenio...

Samohrana majka Šetara Sims iz Kanzas Sitija jedva sastavlja kraj sa krajem. Od poslednjih para u džepu je odlučila da kupi tiket i tako je osvojila 100 dolara na lutriji.

24.07.2020. - 14:00h

Međutim, iako i sama ima finansijske probleme, novac nije zadržala već ga je poklonila porodici policijaca koji je nedavno ranjen na dužnosti, piše CNN.

Kao i mnogi Amerikanci pogođeni korona virusom, i ona je nedavno ostala bez posla.

Ova samohrana majka je potrošila poslednjih sedam dolara kada je na parkingu ispred prodavnice pronašla jedan dolar.

Njena ćerka Rakija Edmonson (12) predložila je da novac poklone porodici policajca iz Kanzas Sitija, koji je ranjen na dužnosti.

To ranjavanje podsetilo ih je na ličnu tragediju, jer je njena najstarija ćerka ubijena je 2012. godine.

Detektivima koji su radili na ubistvu njene ćerke bila je preko potrebna podrška porodici.

“Radili su stvari koje nisu morali da rade, dolazili su da vide moju decu. Bili su očevi, terapeuti, bili su nam sve”, seća se Šetara Sims.

Kako bi vratila deo nade koju su ovi službenici vratili njenoj porodici, Sims je 10. jula pozvala policijsku upravu kako bi dala donaciju. Odlučila je da se anonimno prijavi, ne ostavljajući svoje ime ni broj, piše telegraf.rs.

Njena velikodušna donacija ubrzo se pročula stanicom i zajednicom. Policajci su danima tragali za njom, nadajući se da će je naći i uzvratiti joj ljubaznost.

Kada su otkrili njen identitet, policajci su osnovali stranicu na GoFundMe za Sims.

Stotine ljudi koji su čuli za ovu priču javili su se, želeći da pomognu. Do sada je na stranici skupljeno više od 60 000 dolara.

Majka i ćerka upoznale su se sa kolegama ranjenog policajca, koji je i dalje u bolnici.