Ovakve životinje još niste videli: Sve su napravljene od kockica!

Pandemija korona virusa nije samo zatvorila restorane i kafiće na nekoliko meseci, već i zoološke vrtove širom sveta. Većina njih je danas otvorena, međutim, mnogi ljudi se još uvek ustručavaju da posete lokacije sa dosta ljudi, makar one bile i na otvorenom. Njihova opreznost svakako nije neutemeljena.

.

Zoološki vrtovi se sa svoje strane trude da pronađu nove načine da privuku posetioce, a jedan od njih u San Antoniju, odlučio se nedavno za nešto malo drugačije, piše Bored Panda.

Naime, u ovom zoološkom vrtu posetioci odskora imaju priliku da uživaju u skulpturama životinja napravljenih ni manje ni više nego od LEGO kocki. Najbolje u vezi svega je što oni ne moraju ni da izlaze iz svog automobila da bi ih videli, već mogu samo da se provozaju kroz izložbeni prostor u zoološkom vrtu i da ih posmatraju iz svog vozila.

.

Autor ove neobične izložbe je njujorški umetnik Šon Keni. On je napravio 30 skulptura životinja i u njihovoj izradi je iskoristio malo više od 30 miliona LEGO kocki. Svaka od njih je jedinstvena i bilo je potrebno dosta truda da bi one bile urađene kako treba.

Skulptura pande, na primer, napravljena je od 53.460 kocki, a Šonu je trebalo čak 405 sati da je završi. Za skulpturu orla, s druge strane, bilo je potrebno da se utroši 184 sata i 42.198 kocki.

.

Životinje od LEGO kocki će biti izložene u zoološkom vrtu u San Antoniju do 5. septembra. Do sada su posetioci pozitivno reagovali na njih, a posebno mališani, prenosi City Magazine.