Nije znala da je trudna: "Doktor je sumnjao na sindrom iritabilnog creva, a sat kasnije porodila sam se u toaletu!"

Čudni grčevi u stomaku zabrinuli su 31-godišnju Šarlot Viler-Smit, ali ništa nije moglo da je pripremi za razlog zbog kojeg je bila u bolovima.

Ilustracija, foto: Depositphotos/Milkos
Ilustracija, foto: Depositphotos/Milkos
.

Mlada advokatica istrčala je sedam kilometara, odšetala pet i odradila trening s ličnim trenerom kada je počeo da je boli stomak.

Posetio ju je lekar koji joj je rekao da se verovatno radi o sindromu iritabilnog creva.

No, nekoliko sati kasnije Šarlot je rađala svoje prvo dete, a nije ni znala da je bila trudna. Tvrdi da su je u tom trenutku obuzele pomešane emocije i panika, ali pokušala je da ostane pribrana.

Nazvala je Hitnu pomoć, a dečko Dominik došao je kod nje baš kada je rodila kćerku, i to nakon što se napela samo tri puta.

Samostalni porođaj

“Nisam imala pojma da sam trudna. Jedini znak bili su grčevi u stomaku dva dana pre nego što sam se porodila. Mislila sam da sam pojela nešto pokvareno ili da se radi o menstrualnim grčevima. Posetio me je doktor koji mi je rekao da se verovatno radi o gasovima ili sindromu iritabilnog creva. Sat vremena kasnije, otišla sam u toalet i iz mene je ispala pupčana vrpca. Nisam mogla da verujem svojim očima”, rekla je Šarlot za "Mirror".

Nakon toga ojetila je poriv za napinjanjem, nakon čega su iz nje ispala bebina stopala. Znala je da nešto nije u redu jer je pupčana vrpca ispala prva, što znači da bebi nedostaje kiseonik.

“Znala sam i da je teži porođaj kada beba izađe na stopala pa sam se napinjala svom snagom. Začudo, bila sam jako mirna”, dodala je novopečena majka.

Njen dečko Dominik zvao je Hitnu pomoć, ali na kraju se Šarlot sama porodila. “Držala je bebine noge, napela se jednom i beba je izašla do listova, nakon toga do kukova, a nakon trećeg napinjanja beba je cela ispala. Samo tri puta se napela. Šarlot je uzela bebu i dala mi je, bila je jako mlohava i plava. Onda smo počeli s kompresijama grudi i pokušali da joj udahnemo vazduh”, objasnio je.

Iščekivanje vesti

Bebu je odvela Hitna pomoć, a par nije znao da li je uopšte preživela. Šarlot i Dominik, koji nisu ni bili svesni da će preko noći postati roditelji, čekali su nekoliko dana kako bi saznali da li je njihova kćerkica Evelin doživela oštećenje mozga.

“Pet dana kasnije neurohirurg je rekao lekaru da je beba sasvim u redu i da nema nikakvo oštećenje, što je pravo čudo s obzirom na način na koji je rođena. Laknulo nam je, ja sam se rasplakala. Jako smo srećni što smo je dobili, ona je ostvarenje sna”, otkrila je Šarlot.

Novopečena majka tvrdi da nije imala trudnički stomačić i da je imala redovne menstruacije. Dete je doživela kao čudo jer je u svojim 20-ima bila gojazna i strahovala da zbog toga nikada neće zatrudneti.

Uz sve to, dok je bila u drugom mesecu trudnoće bila je na operaciji podizanja grudi i odstranjivanja viška kože. Iako su joj lekari tada uradili test za trudnoću, rezultati su bili negativni, prenosi net.hr.