Savamala u znaku ljubavi i dizajna

U nedelju, 9. februara, od 12 do 20 časova, u Mikser House-u (Karađorđeva 46) se održava „Mikser Design Market – Valentine Edition“, prodajna izložba dizajniranih predmeta, u ovom izdanju specijalno pripremljenih za predstojeći Dan zaljubljenih.

.

U sklopu pratećeg programa biće prikazane projekcije kratkih filmova o dizajnu, a održaće se i modna radionica za odrasle visoke škole za modu i umetnost „Mod’Art International“. Specijalni gost dizajnerskog dvojca „Braća Burazeri“, autora beogradskog brenda „DechkoTzar“, biće Dušan Kojić – Koja, frontmen kultnog benda „Disciplin A Kitchme“.

Najmlađi posetioci „Mikser Design Marketa“ će moći poruke ljubavi da razmenjuju temperama i uče kako se crta na platnu u okviru radionice „Koga voliš ti?“, koja počinje u 12 časova. Radionica je namenjena deci uzrasta 7-14 godina. Učešće na radionici je 250 dinara. Prijavljivanje se vrši putem imejla: radionice@mikser.rs.

Za sve one koji žele da se oprobaju u modnom dizajnu, visoka škola „Mod'Art International“ iz Beograda je pripremila radionicu „ReModArtiraj se“ koja će posetioce naučiti kako da vrate život staroj garderobi. Potrebno je da svi koji su zainteresovani za učešće u radionici sa sobom ponesu odevni predmet ili deo aksesoara koji želite da oplemene, a dizajneri će im pokazati kako da svoje kreativne zamisli sprovedu u delo. Radionica je besplatna i traje od 13 do 16 časova.

Poštovaoci beogradskog novog talasa će moći da uz kupljenu majicu „Samo Disciplina!“, čiji dizajn potpisuju „Braća Burazeri“ u okviru svog prepoznatljivog brenda „DechkoTzar“, dobiju i novi CD sastava „Disciplin A Kitchme“, a od 17 do 19 časova diskove će potpisivati frontmen benda Dušan Kojić – Koja.

Ulaz na „Mikser Design Market“ je besplatan za posetioce.„Mikser Design Market“ je prava destinacija za sve one koji žele da svoj stil upotpune unikatnim nakitom ili komadom odeće ili da osveže enterijer svog doma neobičnim komadom nameštaja, kao i za one koji žele da kupe zanimljiv i originalan poklon za praznik ljubavi. Na manifestaciji će se ove nedelje predstaviti gotovo 50 dizajnera, kreativnih preduzetnika, zanatlija i proizvođača: „Bi Žu“ (nakit), Biljana Jeličić (dekorativni predmeti), „Galerija 1250“ (keramika), „Retro kravate“ (kravate), aeromodelarski klub „Modelar“, „Afro Blue“ (nakit), „AKASH studio“ (dekupaž), „Ant t-shirts“ (majice), „Cake Pops Duca“ (tortice), „Ceger“ (torbe i rančevi), „Coka“ (lutke), „Crno Mleko & Civilook“ (vintiž i modni studio), „Curlylab“ (nakit), „Daisy“ (nakit), „Dechkotzar“ (majice), „Draga“ (nakit), „DUM“ (torbe i tašnice), „Ester i Evin“ (torbe, majice, šolje), „Glory Box“ (nakit, lampe i odevni predmeti), „Hand made hats“ (šeširi), „ILLA petwear“ (odeća za pse), Ivan Grozdanovski (novčanici), „IznenadiMe“ (foto slova), „Jao Workshop“ (table), „KAKO.KO design studio“ (modni aksesoari), „Kaleidoskop Ceca“ (upotrebni predmeti), „Kinky unikatni nakit“, „KUČI“ (odelca za pse), „Lookie nakit“, „Mačka i Tačka“ (nakit), „Mamamaya“ (nakit), „Mia Mia handmade cosmetics“ (heklani nakit i kozmetika), „Minimal“ (nakit), „MooShema“ (kecelje i mušeme), „Motor t-shirts“ (majice), „Ocho Design“ (nakit), „Polka Dot Jewelry“ (nakit), „REdesign 21“ (nakit), „Restart Recycle art“ (nakit od recikliranih elemenata), „Samsara moda II“ (nakit), „Sveske SI“ (sveske), „SundryArt „ (nakit), „Sweet Craft&Stuff“ (upotrebni predmeti), Tamara Blaževski (nakit i slike), „Tintolino Family“ (slatkiši), „The ONLY ONE haljine“, „Ugrčić design“ (modni predmeti), „VisnjArt“ (nakit).