Porođaj na Pančevačkom mostu, usred gradske gužve! Žena je lupala na prozoru kola moleći za pomoć, a glava bebe se već nazirala...

Vest da je tim medicinskih radnika Hitne pomoći Pančevo nasred Pančevačkog mosta porodio ženu, oduševio je građane Srbije. Naša reporterka Jelena Nikolić posetila je bolnicu u Pančevu i razgovarala sa medicinskim timom koji je ovog "Jutra" objasnio kako je izgledao porođaj.

.

Porođaj se desio nasred Pančevačkog mosta, usred gradske gužve, kada beba nije mogla da sačeka da buduća mama dođe u bolnicu.

"Za javnost je to bila vrlo specifična situacija, dok je za nas to bio običan dan, kao i svaki drugi. Jedan je od nespecifičnih terena, zato što smo se našli na mostu u određenom momentu. U kasnim popodnevnim časovima smo zajedno sa medicinskom ekipom krenuli za Beograd. Išli smo pod rotacijom i zajedno sa našim pacijentom smo pokušavali da se 'probijemo' kroz gužvu i dođemo do Urgentnog centra. U jednom trenutku nam je vozač skrenuo pažnju da se u automobilu ispred nas nalazi žena koja treba svakog časa da se porodi. Izašla sam iz saniteta kako bih videla u kakvom stanju se nalazi trudnica. U tim kolima je bilo četvoro ljudi, a trudnica koja je sedela pozadi nalazila se u poluležećem položaju. Glavu bebe sam već videla", pričala je za "Jutro" medicinskii tehničar Hitne pomoći u Pančevu Biljana Pašalić.

Kako je došlo do porođaja nasred Pančevačkog mosta, poslušajte u prilogu koji sledi...