Zanimljivosti

Na Tviteru su pitali "da li biste posetili dragu osobu koja je zaražena koronom", a odgovori će vas naterati da razmislite...

Poslednja četiri meseca se u medijima i na društvenim mrežama širom sveta konstantno priča i piše o korona virusu, najviše aludirajući na poštovanje mera zaštite kako bi se smanjio broj novoinficanih, ali i preminulih.

06.07.2020. - 13:30h
korona virus
korona virusfoto: Getty Images/Emanuele Cremaschi

Međutim, jedna korisnica Tvitera je na svom nalogu postavila interesanstno pitanje, u želji da proveri mišljenje okoline.

"Evo jedno hipoteticko pitanje: Osoba koja vam je posebno draga je bolesna od aktuelnog virusa, da li biste otisli da je obiđete?”, glasilo je pitanje, usled čega su usledili odgovori koji su mnoge naterali da se zapitaju.

„Da... Ni sekund ne bih razmišljala“, „Normalno da ne. Inače, pomogla bih u svakom slučaju“, „Do vrata bih donela sve što treba, pomogla nešto ako mogu, ne bih ulazila“, „Ako sam ja toj osobi draga, ne bi me primila. Namirnice i lekovi ispred vrata“, „Rado, ali zaražene osobe su u samoizolaciji, ili kućnoj izolaciji, a u bolnicama nije dozvoljena poseta”, samo su neki od odgovora korisnika Tvitera....

A vi? Da li biste se usudili da odete u posetu osobi koja je zaražena korona virusom, da su posete u bolnicama dozvoljene?