Baka od 94 godina završila u zatvoru! Izbacili je iz staračkog doma zbog sitnice, a šta biste vi učinili u ovoj situaciji?

Ova baka je ceo život postovala zakon. Međutim...

starica, foto: Youtube Printscreen/ NBC4 Columbus
starica, foto: Youtube Printscreen/ NBC4 Columbus
.

Sve se promenilo u njenoj 94. godini kada Ficdžerald odlučila da više ne plaća smeštaj u domu za stare, jer je osećala da neće doživeti rođendan. Iako nije mogla ni da zamisli da će svoju 94. godinu života dočekati u zatvoru, ostali penzioneri u tom staračkom domu imaju druagije priče zašto je ova starica zavšila iza rešetaka.

Uprava doma tvrdi da je starica odbila da plati stanarinu za naredna tri meseca, jer je očekivala da će ubrzo umreti.

Ficdžerald je kasnije tvrdila kako je pokušavala da plati, nakon što je zaboravila, ali dom nije hteo da primi novac. Sumnja da je to učinjeno namerno kako bi je izbacili, jer joj je bila potrebna dodatna nega.

Starici Ficdžerald je u domu bilo lepo i tako je stekla prijatelje pa je zato i odbijala da ode. Meseci su prošli, a vlasnici doma su insistirali da se ona iseli. Rekli su joj da neće da prihvate novac i pozvali policiju.

.

Ona je pretrpela pakao, jer su upravnici doma policiji saopštili da je Ficdžerald uljez iako je u domu od 2011. godine.

Boravak u zatvoru joj je jako teško pao, budući da su je zatvorenici konstantno podsećali da je u zatvoru nepravedno tretirana kao najgori zločinac.

Vrlo brzo, Ficdžeraldin prijatelj je platio kauciju i starica se našla na slobodi. Našla je i novi dom, a morala je i da se pripremi za suđenje.

Nakon što je javnost saznala za njenu priču, počeli su da je sažaljevaju, pa je tako sud odbio njen slučaj.

Dok vlada pokušava da joj nađe novi dom, Ficdžerald trenutno boravi u motelu. Nažalost, do sada je potrošila svu svoju ušteđevinu.