Jedna je majka! Pošto je bolovala od raka grlića materice, njena mama je odlučila da joj rodi blizance!

Kada su Mišel Gamp Džonson iz Ilinojisa (SAD) dijagnostifikovali rak grlića materice, tada su joj rekli da neće moći više da ima decu. To joj je teško palo, osećala se grozno, pa je njena majka Šejla odlučila da rodi umesto nje.

bolnica, foto: Depositphotos/ mathom
bolnica, foto: Depositphotos/ mathom
.

„Pogledala sam u ekran i suze su potekle. Dve male tačkice, dva sitna otkucaja srca. Taj prvi ultrazvuk je bio vredan svih čekanja, operacija i hormona. Nisam mogla da verujem da je moja mama ostala trudna sa mojim blizancima“, priča Mišel koja je već imala dvogodišnje dete, pre saznanja da boluje od raka.

.

Lekari su joj objasnili da kada krene na terapije i zračenja, više neće moći da se ostvari u ulozi majke.

Mišelina jedina šansa je bila da stvori embrione pre nego što je počela sa terapijama. Bila je svesna da iako bi to uspela, ne bi mogla tako lako da nađe surogat majku. Međutim, njena mama Šejla ju je molila da razmisli o njenom predlogu.

.

“Bila sam zapanjena. Nisam mogla da verujem da je moja neverovatna mama ponudila svoje telo kako bi mi ispunila želju”, ispričala je Mišel koja je uskoro počela da ide na tretmane plodnosti, piše tuzlanski.ba.

Nakon toga usledile su hemoterapije. Njena mama je sve vreme bila uz nju. Nakon tri meseca dobila je fantastične vesti. Više nije imala rak.

Pošto je njena mama tada imala 42 godine, nije bila sigurna da li će lekari dozvoliti da bude surogat, ali na kraju su procenili da je proceduru moguće realizovati uprkos godinama mame Šejle.

Svi su se nadali da će postupak uspeti, a nakon deset dana dobila je predivne vesti. Test je bio pozitivan.

Četiri sedmice kasnije na ultrazvuku je videla svoje bebe.

“Imala sam bebe, ali nisam bila trudna. Bila sam jako zahvalna mami, ali u isto vreme sam očajnički željela da ih sama nosim”, priznaje Mišel.

Kasnije su saznali da čekaju dečaka i devojčicu.

.

“Neki su bili oduševljeni, a neki šokirani. Moje bebe su bile zdrave i mama se dobro osećala. To mi je bilo najbitnije”, rekla je i dodala da se u početku brinula hoće li se uspeti da se poveže sa bebama, ali kada su se rodile zaboravila je na te brige.

“Onog trenutka kada sam ih uzela u naručje, svaka briga oko vezanja je nestala. Tolika količina ljubavi je bila neverovatna. Moja mama je pravi heroj kojoj nikad neću moći zahvaliti dovoljno za sve što je učinila za mene”, bila je iskrena Mišel.