Jaja iz supermarketa iz fore je stavila u inkubator: Posle mesec dana dobila je nove kućne ljubimce!

Čarli Lelo iz britanskog Hertfordšira kupila je pačja jaja u supermarketu i odlučila da sprovede eksperiment stavivši jaja u inkubator. Nakon nekog vremena izlegle su joj se tri patkice, koje je nazvala Bip, Pip i Mip.

Ilustracija, foto: Depositphotos/ryzhov
Ilustracija, foto: Depositphotos/ryzhov
.

Za BBC je ispričala da je nešto slično videla na YouTube-u, pa je i sama želela da isproba.

"Bila sam u prodavnici, videla pačja jaja i pomislila da bih mogla da probam. Bila sam jako uzbuđena nadajući se da će se izleći, ali nisam puno očekivala od jaja iz supermarketa. Ipak su ih prevozili kamionom, stajala su na polici, ko zna koliko ljudi ih je podiglo i spustilo", ispričala je.

Nakon što su jaja mesec dana provela u inkubatoru, iznenadio ju je zvuk pucanja i tri patkice su se izlegle.

.

Čarli je oduševljena svojim novim ljubimcima, ali rekla je da to ne bi ponovila.

"Jedini razlog zbog kog sam to uradila jeste to što sam trenutno na čekanju s poslom pa imam vremena da brinem o njima dok ne porastu toliko da im nisam stalno potrebna. U normalnim okolnostima ne bih mogla da im se posvetim", zaključila je.

.

Iz prodavnice su naveli da su oplođena pačja jaja potpuno sigurna za ishranu, jednako kao i ona koja nisu oplođena, te da je patkama jako teško utvrditi pol.

"Naši farmeri se trude da ih razdvoje, ali ponekad se dogodi da patak ostane u grupi pataka, no to su veoma retke prilike", istakao je njihov portparol, prenosi index.hr.