Srednjoškolac sam očistio svoje naselje posle protesta i oduševio sve! Na poklon dobio kabriolet i stipendiju za studije!

Kada su građani Njujorka izašli na ulice jednoga jutra, imali su šta i da vide. Ceo kvart Bejli je bio očišćen od staklenih flaša i ostalih otpada koji su se nalazili po ulicama. Niko nije mogao da poveruje da je sve to očistio jedan 18-godišnji mladić i zašto.

čišćenje ulica, foto: Youtube Printscreen/WKBW TV | Buffalo, NY
čišćenje ulica, foto: Youtube Printscreen/WKBW TV | Buffalo, NY
.

Sugrađanin Antonio Gvin je počeo da uklanja otpad dva sata nakon ponoći i nije prestajao narednih 10 sati.

Vredni srednjoškolac je za CNN rekao daje na vestima čuo kako avenija Bejli prepuna đubreta, pa je odlučio da je završi veći deo posla. Znao je da će tom ulicom proći veliki deo građana ujutro prilikom odlaska na posao.

Kada je to čuo mladi sugrađanin i Antonijev komšija, Met Blok je odlučio da mu pokloni svoj crveni Mustang kabriolet iz 2004. godine.

Pre ovog lepog gesta, komšija Met je na Fejsbuku video kako Antonio traži savet o kupovini automobila, pa se zato odlučio na ovaj korak.

Međutim, Mustang kabriolet je za Antonija ne samo puk automobil, već nosi i posebnu simboliku.

.

Antonijeva majka je pred smrt, 2018. godine, vozila isti takav auto, pa mu je ovaj poklon posebno drag. Kada je to saznao, Met Blok je bio u potpunom šoku.

Međutim, to nije sve. Kada su priču čuli odgovorni sa Medaille koledža, Antoniju su ponudili punu stipendiju za studiju poslovne ekonomije već od ove jeseni.

Antonio Gvin je zahvalan zbog svega što je zajednica učinila za njega, pa je skromno za CNN izjavio:
“Cenim sve što svi ti ljudi rade za mene”.