Zanimljivosti

Cipele u zamrzivaču, farmerke u sirćetu, majica u limunovom soku... 10 TRIKOVA koje morate da znate!

Nove cipele vas žuljaju i ne znate kako da ih razgazite a da ne zaradite bolne žuljeve? Rajsferšlus vam se stalno otkopčava, a nijedan deterdžent ne može da vam pomogne u uklanjanju ružnih, žutih fleka od znoja sa bele odeće? Ne brinite, za sve to postoji rešenje i najverovatnije se već nalazi u vašoj kuhinji.

04.06.2020. - 09:40h
Jeste li znali za ovaj trik?
Jeste li znali za ovaj trik?foto: Depositphotos/fuzzbones

1. PRLJAVI OBOD OD PATIKA OČISTITE SODOM BIKARBONOM I TEČNIM DETERDŽENTOM

Beli gumeni obod na patikama se veoma teško čisti, a nema ničeg lepšeg od blistavo belog đona. Kako bi vam patike izgledale kao nove, poslužite se mešavinom sode bikarbone i tečnog deterdženta, pa ih dobro istrljajte četkicom za zube.

2. ODEĆU KAČITE NA OFINGER ODOZDO

Jednu ruku provucite kroz otvor za vrat, a drugom ofinger uvucite odozdo. Ovako ćete mnogo brže i lakše stavljati majice na ofinger, a pritom nećete rizikovati da rastegnete otvor za vrat.

3. UNIHOP ISPRSKAJTE LAKOM ZA KOSU

Ako imate problema za cepanjem unihop čarapa, sledeći put ih isprskajte sa malo laka za kosu pre oblačenja. To će sprećiti cepanje, ali ako do toga dođe - i za to postoji rešenje.

4. LAKOM ZA NOKTE LOKALIZUJTE RUPU U ČARAPAMA

Najveći problem sa kidanjem čarapa je u tome što rupa ne ostaje na jednom mestu, već nastavi da se širi po celoj dužini. Kako biste to sprečili, nanesite malo providnog laka za nokte na obod poderotine.

5. RAZGAZITE NOVE CIPELE U ZAMRZIVAČU

Žuljaju vas nove cipele? Rešenje je u zamrzivaču. Napunite jednu kesu za zamrzivač vodom i stavite je u cipelu. Zatim cipele sa sve kesama stavite u zamrzivač i pustite da odstoje preko noći.

6. KAKO BI TAMNE FARMERKE TRAJALE DUŽE, PERITE IH ALKOHOLNIM SIRĆETOM

Zvuči šašavo, ali alkoholno sirće je veoma korisna stvar u kući. Tamne farmerke brzo gube boju, a da se to ne bi desilo dodajte malo sirćeta kada ih perete. Ne brinite, neće se osećati miris.

7. POPRAVIRE RAJSFERŠLUS ZIHERNADLOM

Pokvareni rajsferšlus koji se stalno otkopčava može da se sredi veoma brzo i lako. Jednostavno uzmite veću zihernadlu, pa je provucite kroz drškicu i zakačite pored samog dugmeta.

8. OTKLONITE ŽUTE FLEKE OD ZNOJA LIMUNOVIM SOKOM

Neprivlačne žute fleke od znoja na beloj odeći veoma teško se uklanjaju. U tome će vam pomoći još jedna stvar iz kuhinje - limunov sok. Nanesite ga na fleku, pa dobro operite.

9. TRI NAČINA ZA UKLANJANJE FLEKA OD CRNOG VINA

Ove uporne fleke mogu u potpunosti da se uklone, ako brzo reagujete. Jedan od najpopularnijih načina je belo vino, ali isto tako dobro funkcionišu i kisela voda i so.

10. PERTLU PONOVO UVUCITE U KAPULJAČU POMOĆU SLAMKE

Ako vam se nekada desilo da slučajno izvučete pertlu iz kapuljače, sigurno znate kako je teško ponovo je uvući. Sledeći put pertlu uvucite u slamčicu za piće, pa pomoću nje uvucite u kapuljaču. Videćete, mnogo je lakše.

Izvor: Žena