Sigurno ste ove lične stvari do sada poklanjali dragim ljudima, ali mnogi veruju da oni donose nesreću!

Postoje određeni pokloni, koji prema legendi, donose nesreću. Nisu svi ljudi sujeverni i ne obraćaju pažnju na ove detalje, zato od njih možete dobiti poklone koji donose lošu energiju.

poklon, poklanjanje, pokloni, foto: Depositphotos/Vadymvdrobot
poklon, poklanjanje, pokloni, foto: Depositphotos/Vadymvdrobot
.

Ogledalo

Mnogo različitih mističnih priča i verovanja povezano je sa ogledalom. Veruje se da je ovo prozor u svetove mračnih sila, prepun užasnih stvorenja željnih zla. Loš znak je ako se slomi, jer to znači da će zlo koje se nalazi s druge strane, doći u svet.

Papuče

Papuče se nekim čudom vezuju za ritual ukopavanja mrtvih. Posebno osetljive osobe mogu ovaj dar shvatiti kao loš nagoveštaj. U najboljem slučaju, osoba kojoj darujete papuče može da se uvredi.

Peškir

Kao i papuče, peškir asocira na pogrebne potrepštine.

Nož i drugi oštri predmeti

Svi oni privlače negativnu energiju, pa sa njima u kuću dolaze i svađa i skandali.

Keramičke figure i preparirane ptice

Prema legendi, ptica koja uleti u stan predviđa nečiju smrt ili veliku nesreću. Iz tog razloga, čak ni prelepe figurice ptica nisu poželjne. Shvataju se kao loš znak.

Sat

U arapskom svetu ovakav poklon se smatra pozivnicom za sahranu. Evropljani veruju da će sat dovesti do neuspeha u biološkom satu. Zato ne poklanjajte sat dragim osobama.

Prazan novčanik

Darivanje novčanika nije zabranjeno, ali unutra mora biti novčanica bilo kakve vrednosti. U suprotnom prazan novčanik će takav i ostati još dugo vremena. Nemojte lako darivati nijedan od ovih predmeta. Mnogo je teže dobiti ove poklone, jer je strašno neprijatno odbiti ih, pogotovo od osobe koja vas voli i koju volite.

Izvor: Stil