Doručak za mečku i dva mečeta Budislava koštao dve hiljade evra

Budislav Vukašinović iz sela Gleđica koje se nalazi podno Golije kod Ivanjice, imao je nezvane goste. Do njegove kuće došla je mečka sa dva mečeta i napravila haos među košnicama. Uništeno je njih osam, a kako kaže Budislav, kad se sve sabere štete je oko dve hiljade evra.

Košnice, foto: Rina
Košnice, foto: Rina
.

"Imanje je zaštićeno ogradom, ali bilo je uzalud. Sve je razvalila i napravila veliku štetu u košnicama. Ovo je prvi put da se spustila do centra sela i sada meštani žive u strahu. Poznato je da se mečka uvek vraća na mesto gde se već nahranila, tako da je očekujemo ponovo u narednim danima. Ja sam budan i dežuram u dvorištu svaku noć", rekao je Budislav.

Porodica Vukašinović već tri godine bavi se pčelarstvom i košnice godinama stoje na istom mestu, a prvi put se desilo da mečka napravi ovakvu štetu. Njihova kuća nalazi se u samom centru sela, na 15 metara od glavnog puta.

"Deo pčela smo sklonili u Kotražu, jer se plašimo da ako mečka ponovo dođe, šteta će biti potpuna. Nikad nismo bili ovoliko uplašeni, jer znamo da zbog naseljavanja medveda na Goliji, ovih životinja u našoj blizini ima i previše", izjavio je ovaj pčelar iz Gleđice.

Izvor: Rina