Balon sa željama 9-godišnjakije odleteo čak do druge zemlje, a ovaj nepoznati čovek je odlučio da joj sve želje ispuni

Da se snovi ipak ostvaruju, dokazuje dirljiva priča o muškarcu koji je osmislio način da ispuni želju devojčici koju uopšte ni ne poznaje.

helijumski baloni, foto: Depositphotos/andrekaphoto
helijumski baloni, foto: Depositphotos/andrekaphoto
.

On to i nije planirao, sve dok do njega nije stigao helijumski balon na kojem je bila zakačena lista želja jedne devojčice. Balon je preleteo više od hiljadu kilometara sve dok nije došao do Amina Adžijeva, poljoprivrednika iz Rusije.

Bio je jako iznenađen kada je video da se prema njemu spušta balon, a na njemu zakačen beli papir. Hteo je da pročita šta piše u pismu, ali nije razumeo jezik. Jedino što je mogao da shvati jeste da ga je napisala devojčica, a uz pomoć prijatelja podelio je pismo na društvenim mrežama kako bi otkrio ko je autor.

Saznao je da je pismo napisao na nemačkom jeziku i da je namenjeno Deda Mrazu. Potpisala ga je 9-godišnja devojčica Sofija, koja je poželela da za Božić dobije haljinu princeze kao iz bajke, šator u obliku srednjevekovnog dvorca, šal i haverbord, piše tuzlanski.ba.

"Želim svima puno ljubavi i radosti, tako da se ljudi više ne svađaju“, pisalo je na kraju liste želja.

Amin je odlučio da bude njen Deda Mraz, pa je tako počeo sa prikupljanjem sredstava za kupovinu poklona. Jedino što mu je predstavljalo problem jeste što nije znao Sofijinu adresu, a vremena do 25. decembra je bilo malo.

"Svi moji prijatelji iz raznih krajeva Rusije su mi pomogli da prikupim novac“, ponosno je rekao Amin i dodao da su mu i oni pomogli da potraže devojčicu.

Jedini trag je bio žig Obernodorfovog muzeja u Austriji. Odmah je pozvao muzej i dobio spisak dece koja su imala zadatak da za Božić napišu listu želja i da je stave u balone.

Konačno su uspeli da stupe u kontakt sa devojčicinim roditeljima. Bilo je to veliko iznenađenje i za Sofijinog oca Stefana, koji je na društvenoj mreži dobio poruku od Amana na ruskom, objašnjavajući da je pronašao listu želja njegove ćerke.

Aman je čak angažovao i čoveka koji se prerušio u Deda Mraza kako bi doživljaj bio potpun.

“Presrećna sam i zahvalna. Nisam ni sanjala da bi neko mogao da pronađe moje pismo, a ovo me je podstaklo da počnem da učim ruski”, rekla je oduševljena Sofija.