ČEGA SE SVE NEĆE DOSETITI: Ovo je razlog zbog čega sve više aerodroma ima itisone!

Investicija u itisone aerodromima se vraća jer putnici koji se osjećaju opušteno lakše vade svoje novčanike...

foto: Depositphotos, thepoeticimage
foto: Depositphotos, thepoeticimage
.

Nakon jurcanja po aerodromu i savladavanja svih mogućih prepreka na putu prema gejtu, gde ćemo konačno malo odahnuti pre nego što poletimo, mogli ste da primetite da točkići na koferima u jednom trenutku nailaze na mekanu podlogu.

To što sve više aerodroma imaitisone nije slučajnost. Iako nam se može činiti da bi tvrdi pod bio praktičniji i da je mekani materijal koji dnevno pregaze stotine putnika propala investicija i dodatni posao za čišćenje, psiholozi se ne slažu. Uloga je itisona na aerodromu ima za cilj da nam približi osećaj "kao kod kuće", koliko god je to moguće, odnosno da podstakne putnike da se osećaju opuštenije.

foto: Depositphotos, macniak
foto: Depositphotos, macniak
.

Ako se osećaju opušteno, putnici će se lakše odlučiti na kupovinu i samim tim će potrošiti više. Prema istraživanjima, zadovoljni putnici se za sedam posto češće odlučuju za razgledanje djuti fri šopa.

Zaoposleni stalno traže nove načine kako bi naveli putnike da izvade novčanike. Uloga prostorija za jogu ili saune na aerodromima takođe ima za cilj stvaranje ambijenta za putnike koji imaju velike razmake između letova.

Izvor: Punkufer