Evropski grad u kom se ljudi s posla vraćaju – plivajući!

Jedni tvrde da na ovaj način žele da se rekreiraju nakon posla, dok drugi žele da izbegnu saobraćajne gužve u gradu sa oko 170.000 stanovnika. Da li će zbog korone ove godine broj plivača biti još veći?

Nepredvidiva Rajna, foto: Depositphotos, encrier
Nepredvidiva Rajna, foto: Depositphotos, encrier
.

U letnjim mesecima stanovnici Bazela šetaju se ulicama grada s jarkim torbama u obliku ribe. Takozvani "Wickelfisch" zapravo je vodootporna torba koja se koristi za pakovanje stvari kada odlučite da zaplivate u Rajni, piše Punkufer.hr.

Moćna evropska reka u julu i avgustu izvor je zabave za brojne građane ovog švajcarskog grada na granici s Nemačkom i Francuskom.

.

Pa iako prosečna letnja temperatura u Bazelu iznosi tek oko 25 stepeni Celzijusa, a Rajnu karakteriše vrlo brz i nepredvidljiv rečni tok koji se preporučuje samo najboljim plivačima – mnogi u njoj traže osveženje.

Neretko ćete videti poslovne ljude kako nakon radnog vremena skidaju svoja odela na obalama Rajne, spremaju ih u Wickelfisch, i plivajući kreću prema kući.

Jedni tvrde da na ovaj način žele da se rekreiraju nakon posla, dok drugi žele da izbegnu saobraćajne gužve u gradu sa oko 170.000 stanovnika.

Najveći broj kupača pliva na potezu između mostova "Schwarzwald" i "Johanniter" i pušta da ih struja povede nizvodno.

Ne samo da je Rajna temperamenta reka namijenjena vrsnim plivačima već oko nje nema ni spasilaca. Ako želite da zaplivate u njoj, činite to na sopstvenu odgovornost.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u ovom videu.