Bob Marley’s Day u Domu omladine Beograda

Beogradski sastav Mašta Bašta u saradnji sa Domom omladine Beograda organizuje Bob Marley’s Day u okviru koga će promovisati debi album u izdanju promoterske kuće Long Play. Kao gosti, nastupiće bendovi Django HI-FI i CheGuerillaz.

.

Od 17h, Centar za integraciju mladih i škola likovnih umetnosti “Šumatovačka”, organizovaće likovnu radionicu na temu Mašta Bašta, a od 19h, mališani će svoje radove predstaviti posetiocima koncerta. CiM će ovom prilikom organizovati i prikupljanje odeće za Svratište za decu ulice. Svi zainteresovani moći će da kupe album Mašte Bašte po promotivnoj ceni. Početak koncerta najavljen je za 20h.

Mašta Bašta je bend sačinjen od mladih ljudi raznovrsnih interesovanja okupljenih oko jednog zajedničkog cilja. Ta raznolikost tema i zanimanja ogleda se u njihovoj muzici, čiji je zajednički imenitelj pozitivna energija i duh promena. Njihove pesme pokreće vizija o boljem svetu, svetu koji ne nastaje velikim promenama, već promenama u nama samima. Podstrek na optimističan, dečji pogled na svet poziva na uživanje u malim stvarima i malim koracima, koji čine život. Inspirisan reggae muzikom, autorski rad ovog benda donosi novu filozofiju trenutka, slavi sadašnjost i poziva na stvaranje bolje budućnosti. Kreativnost, individualnost i originalnost ključne su reči benda Mašta Bašta, usmerene ka pozivu na promene.

Beogradska rege-rok grupa Mašta bašta leta 2013. godine objavila je svoj istoimeni debitantski album na CD-u pod etiketom promoterske kuće Long Play. Albumu je prethodio prvi singl/spot "Dan":

"Zvuk benda se oslanja na jak i izražen ritam praćen pitomom harmonijom obogaćenom ponekad nežnim, ponekad žešćim duvačkim linijama. Sve ovo daje dovoljno čvrstu podlogu za jačinu, razumljivost, kvalitet i prirodu vokala koji, svojom pesmom, nosi pečat, poruku, ideju i filozofiju celokupnog muzičkog izraza benda", saopštava bend.

U 11 pesama na debiju "Mašta bašta" (plus video miks pesme "Dan"), osim dominantnog regea, prisutno je koketiranje sa soulom, džezom, afrom i latino stilovima, a šestorica Beograđana posebno ističu da fanovi njihovu muziku "ne svrstavaju ni u jedan od definisanih žanrova, pa je i zbog toga publika benda veoma šarolika".

DJANGO Hi-Fi: Stešnjeni između banalne stvarnosti, surove izvesnosti i unutrašnjih protivurečnosti, jedna devojka, par momaka i jedan nesnađeni kompjuter su izlaz potražili u lekovitom ritmu sa dalekog ostrva. Prvi singl kojim su se predstavili javnosti je pesma “DJANGO Hi-Fi Ghetto”, a u bliskoj budućnosti publika će moći da čuje i više od ovog rege sastava.

.

CheGuerillaz postoje četiri godine, sviraju rege/rok/fank, pobednici festivala, POK i Tvoj Zvuk. Nastupali na brojnim festivalima (Beogradski Beer Fest, Park Fest, Užice, Lake Fest, Nikšić, Reggae Srbija, Pančevo).

.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i preko EVENTIM mreže, po ceni od 400 dinara.