Zanimljivosti

"Smem li na pecanje?": Bizarna pitanja koje Francuzi u karantinu imaju za svoje žandarme

Žandarmi u Bretanji na zapadu Francuske su na internet objavili šta ih sve pitaju građani u karantinu, preneo je danas list Uest Frans (Ouest France).

12.04.2020. - 11:22h
Francuska zastava
Francuska zastavafoto: Depositphotos/maxxyustas

Vlasti Francuske, koja je od 17. marta u opštem karantinu, uputile su građane koji imaju pitanja da besplatno telefonom pitaju Žandarmeriju šta im nije jasno.

Žandarmi u departmanu Kot-d’Armor u Bretanji su dobili 12.048 poziva i preneli na internetu najsmešnija i neobična pitanja građana.

Jedan je zvao žandarme da pita da li bi ipak mogao da spava sa svojom suprugom, jer "sigurno mora da spava u drugom krevetu zbog karantina".

Jedna zabrinuta žena koja se spremala da telefonira sinu, pitala je "da li se karantin odnosi i na telefonske linije", prenosi Beta.

Žandarmerija je prenela da je bilo poziva posvađanih parova koji pitaju da li mogu da se razdvoje i da kršeći karantin svako ode kod kod svojih roditelja ili prijatelja.

Jedan je Žandarmeriji prijavio da se deca njegovog suseda "slobodno igraju u svom dvorištu i time se širi zaraza".

"Znam da ne smem da izlazim, ali bih vas ipak zamolio da izađem", "Smem li na pecanje?" - pitanja su postavljena Žandarmeriji koja svima na sva pitanja odgovara sa: "Ostanite kod kuće!".

Izvor: b92.net