PSIHO TEST: Izaberite jednog čovečuljka i saznajte šta to govori o vama!

Ovaj test pomoći će vam da bolje razumete sebe.

.

Autor ovog testa je priznati britanski psiholog Pip Vilson. Napravljen je za mlade školskog uzrasta kako bi se proverilo koliko su se adaptirali u školi, nakon prve tri godine. Vremenom se saznalo da je takođe ovaj test dobar za odrasle.

Test će vam pomoći da razumete koje je vaše trenutno emocionalno stanje, šta želite da imate i do određene tačke će vam dati uvid u to gde je vaše mesto u društvu.

Svaki od ovih čovečuljaka na drvetu ima drugačije društveno stanje i zauzima posebno mesto. Za početak, odredite koji od njih najviše liči na vas. Posle toga odaberite čovečuljka na kojeg biste želeli da ličite.

Ukoliko ste odabrali pozicije 1, 3, 6 ili 7 to vas karakteriše kao motivisanu osobu, koja se ne plaši prepreka.

Ako ste odabrali 2, 11, 12 ili 19 to znači da ste društvena osoba koja uvek želi da pomogne svojim prijateljima.

Odabir broja 4 vas definiše kao osobu koja želi da postigne najveći mogući uspeh u životu, bez da mora da se suoči sa previše poteškoća.

Ako je broj 5 bio vaš izbor, to je sigurno zbog toga što ste iscrpljeni, slabi, sa malo snage ili motivacije.

Ukoliko je čovečuljak sa brojem 9 vaš izbor, vi ste vesela osoba koja voli da se zabavlja.

Broj 13 ili 21 - vi ste zatvorena osoba koja se uglavnom bori sa unutrašnjim konfliktima. Izbegavate komunikaciju sa ljudima osim koliko je neophodno.

Broj 8 - volite da se gubite u svojim mislima, meditirate o svojim stvarima i plovite u svom unutrašnjem svetu.

Ukoliko ste izabrali broj 10 ili 15 normalno ste prilagođeni životu i nalazite se u prijatnoj situaciji, u skladu sa svojom unutrašnjosti.

Broj 14 - padate u emocionalni ambis, najverovatnije proživljavate neku unutrašnju krizu.

Broj 20 najčešće biraju osobe sa visokim samopoštovanjem. To su prirodni lideri i žele da ljudi slušaju samo njih.

Broj 16 - osećate se umorno od obaveze da pomažete drugima, ali takođe je moguće da ste videli da vas broj 17 grli. U tom slučaju moguće je da znate da ste okruženi pažnjom, što vam se i sviđa.

Broj 18 - prioriteti u vašem životu su dosta uravnoteženi i iako osećate da vaša karijera može da bude bolja, osećate se dobro tu gde jeste, naročito jer ste kao u slučaju 17, okruženi pažnjom i znate da budete prijatelj. Više volite sigurnost onoga što imate od onoga što biste mogli da imate.

Izvor: Srbija Danas