Zanimljivosti

SENZACIJA Zbog zdravlja je u 74. godini počela da trenira, izgubila je 30 kg, ne pije NIJEDAN LEK i ima figuru fitnes modela!

Ova baka je zbog problema sa zdravljem odlučila da promeni svoj stil života i izgubila je više od trideset kilograma.

14.03.2020. - 13:00h

Da nikada nije kasno za promenu negativnih navika i početak zdravog i aktivnog života, pravi primer je Džoan Mekdonald (74) iz Ontarija u Kanadi. Nakon što su joj lekari rekli da će morati da joj povećaju dozu lekova, Džoan je odlučila da promeni svoj život i svoje navike.

Za samo nekoliko godina ova sedamdesetogodišnja baka izgubila je više od trideset kilograma i postala uzor mnogima. Budući da je imala sedamdeset godina, kada je odlučila da promeni stil života, uzimala je mnogobrojne lekove, za holesterol, visoki krvni pritisak i mnoge druge bolesti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I never thought the seventies were going to end up like this! Being in videos in a gym in Tulum Mexico wearing @womensbest ! 😅😅 I am sincerely grateful for all the moments leading up to this. The journey has been long and it’s not over. I have endured many hiccups and frustrations. I have battled fatigue, anger, self-doubt and fear. I have learned to love more, to embrace my body, to be open minded and to push forwards. I hope you all believe that my journey can be anybody’s journey. 💯💯💯 I did not do gymnastics or any serious sport when I was young. I battled weight most of my adult life. I was seriously overweight for the past twenty years before starting all of this. I have had a hysterectomy when I was in my forties. I am not on Hormone Replacement Therapy. I do not eliminate any food groups. I train 5 x week for about 75 minutes with weights trying to get better each week. I do cardio 4-7 days a week for about 15-30 minutes depending on what my coach wants me to do. I take a few supplements like creatine and protein powder and fish oil but not much else. . Michelle and I will be doing a live video on my instagram tonight at 8 pm EST 👵🏼👵🏼 to answer questions so please join me! With love Joan 💕 . Gym: @tulumstrengthclub Coach: @yourhealthyhedonista . #fitover70 #girlswithmuscle #bodybuilding #tscathlete.

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on

Džoan je bilo dosta lekova i više se nije osećala prijatno u svom telu. Kako bi postigla rezultate, pitala je ćerku Mišel za pomoć te ju je ona prijavila za onlajn program vežbanja. Džoan je brzo počela da ide u šetnje kao kardio deo treninga, da se bavi jogom, a čak je počela i da diže tegove.

Do danas je izgubila 34 kilograma, a prestala je da uzima lekove nakon što su joj lekari rekli da joj se zdravlje popravilo. Ipak, početak mršavljenja bio joj je izuzetno težak jer je trebalo da radi na svojoj snazi i izdržljivosti.

"Jako sam spora i treba mi duplo više vremena da završim neku vežbu", rekla je za shape.com. Radom i trudom uspela je da dođe do toga da vežba barem dva sata dnevno, pet dana u nedelji. Iako je vežbanje pomoglo, Džoan je morala da promeni i svoju ishranu kako bi uspela u svom cilju. "Kada sam počela, jela sam manje nego što jedem sada. Sada jedem više, pet obroka na dan, i nastavljam da gubim kilograme, a osećam se odlično i zdravo", priznala je Džoan. Njen prvi cilj je bio da izgubi višak kilograma, ali sada joj vežbanje predstavlja izbor snage i samopouzdanja.

Džoan je svoje iskustvo podelila na svom Instagram profilu na kojem ima više od 400.000 pratilaca, a svakodnevno objavljuje razne videe i fotografije svojih vežbi. Postala je prava inspiracija starijim osobama da nikad nije kasno i da uz malo rada i truda, mogu da poboljšaju svoj život i zdravlje.

Izvor: Žena.blic