Mnogi bi rekli da nema šanse: Nered može da bude razlog zbog kojeg ne možete da se obogatite!

"Novac je koren svakog zla", izraz je koji se pogrešno pripisuje Bibliji. Ispravan citat glasi: “Ljubav prema novcu koren je svakog zla”. To jednostavno znači da je loše po nas ako smo pohlepni ili pridajemo novcu preveliki značaj.

Zašt ne biste primenili ove trikove?, foto: Depositphotos/Milkos
Zašt ne biste primenili ove trikove?, foto: Depositphotos/Milkos
.

No, istina je i da je “nedostatak novca koren svakog zla”, kako je to napisao američki pisac Mark Tven.

Red znači bogatstvo
Da bi novac ušao u život, pre svega vam je potreban red. Dom, kancelarija, odeća, međuljudski odnosi i sve ostalo zaslužuju čistoću i urednost. Temeljno sredite dom, kancelariju, pa čak i vozilo. Složite stvari na stolu, u fiokama i na policama tako da im raspored bude maksimalno funkcionalan. Odstranite prljavštinu i odbacite nepotrebne predmete.

Poštujte sredstva plaćanja
Ne nabacujte novac u novčanik, torbu, kovertu ili fioku. Novac zaslužuje poštovanje. Nastojte da ga ne savijate, gužvate ili prljate. Ako ga držite u novčaniku, poređajte novčanice tako da napred idu najmanje vredne, a u pozadini najvrednije. Položite kreditne kartice uspravno i tako da prednja strana gleda prema napred. Poštujete li novac i druga sredstva plaćanja na ovaj jednostavan i praktičan način, ona će vam se odužiti i uvek vam biti na raspolaganju. Razvrstajte račune tako da odvojite plaćene od neplaćenih.

Kristali bogatstva
Nabavite komadić kristala citrina, koji ima veliku moć privlačenja novca i generalno obilja. To je vrlo zahvalan kristal jer je dostupan u mnogim radnjama i ne treba ga čistiti niti posebno održavati. Stavite ga na mesto u stanu gde držite novac, u novčaniku, u kasici, na radnom stolu... Citrin će takođe osnažiti vaše samopouzdanje, pa ga je dobro nositi i kao nakit. Pirit je još jedan popularan kamen koji privlači bogatstvo.

Biljke obilja
Imajte u kući bosiljak, fantastičnu biljku koja privlači novac. Držite u stanu činiju pirinča jer ona simbolizuje plodnost i obilje. Posuda s narandžama, limunima ili limetama u kući, još jedan je predmet koji donosi materijalni napredak. Nabavite koru cimeta ili cimetov prah. Sipajte 100 grama cimeta u posudu i postavite je u delu stana u kojem radite ili gde čuvate novac novac. Još je snažnije eterično ulje cimeta pa nakapajte nekoliko kapi u mirisnu lampu i pustite da se miris širi domom.

Potražite jugoistočni ugao
Prema feng šuiju, svako životno polje ima odgovarajući energetski centar na nekom mestu u domu. Jugoistočni ugao vašeg doma i pojedinih soba je mesto koje vlada vašim prihodima. Prema klasičnim pravilima feng šuija, predmeti koje postavite u taj deo kuće utiču na sposobnost sticanja obilja.

Ljubičasto, crveno i zeleno
Ove boje podržavaju energiju obilja. Odaberite način njihove primene u zavisnosti od rasporeda nameštaja u stanu. Ako vam odgovara, okačite na taj deo zida sliku ili goblen na kojima prevladavaju ljubičasto, crveno i zeleno. Postavite u taj ugao tri figurice ili ugradite tri lampice u tim bojama. Položite tamo staklenu kuglu u koju ste ubacili ljubičasti ametist, crveni karneol i zeleni žad. Najjače ćete podstaći priliv obilja ako nabavite lava lampu u ove tri boje. Obojeni vosak se kreće u lava lampi, a sve pokretno, prema feng šuiju, pomaže kruženju novca u životu.

Simboli bogatstva
U jugoistočni deo doma izložite posudu s nešto novca ili zlatnih predmeta. Posuda s stranim ili antiknim kovanicama takođe će unaprediti ovaj sektor. Tamo smestite fotografije ili umetnine koje predstavljaju vaše stremljenje bogaćenju.

Prizori vode
Ukoliko želite da vaša se karijera u dogledno vreme ne menja ili planirate da se penzionišete, ukrasite sektor karijere slikama stajaće vode – mora ili jezera. Ako žudite za promenom, opremite taj prostor slikama tekuće vode. Izbegavajte slike uzburkane vode, vodopada, oluje ili samotnog svetionika.

Tamne boje
Po feng šuiju, tamne boje, kao što su mornarsko plava, tamnozelena, siva i crna, povezane su s vodom. Isto važi i za asimetrično oblikovane predmete. Unesite tkanine i predmete tih boja i oblika u ovaj deo doma kako biste ojačali dobre energije u polju karijere.

Vizualizujte bogatstvo
Predočite sebi sami sebe kako živite u bezbrižnom blagostanju. Jednostavne mentalne sličice pomoći će vam da privučete obilje. Zamislite da možete da platite sve račune na vreme, nabavite važne stvari i usluge. Osetite u mašti sigurnost, udobnost, radost i slobodu koju bi vam novac pružio. Budete li se osećali kao da zaista proživljavate to što predočavate sebi, vaša podsvest će lakše prihvatiti vizualizovani sadržaj.

ZBOG ČEGA VAM IZMIČE BOGATSTVO?

Nered i prljavština
Obilje je pod okriljem planete Venere. Znajte da je Venera boginja lepote i šarma pa neće ući u prljavu i neurednu kuću. Gomile otpada, zakrčeni prolazi i naslage prašine sprečavaju put energiji bogaćenja i napretka, pa ona ne može da protiče ni da se nakuplja.

Curenje i kapanje
Ukoliko u kući imate pokvarene cevi ili slavine i novac bi mogao da vam ističe. Što je curenje bliže jugoistočnom uglu doma, to će nepovoljan uticaj biti pogubniji. Nezavisno od toga da li su vodovodne instalacije ispravne, imajte čvrsto zavrnute slavine. Takođe, držite poklopac WC šolje uvek spušten između korišćenja kako energija novca ne bi bežala kroz otvor. Isto važi i za kante i vreće za smeće - sve moraju biti zatvorene i zavezane.

Pokvarene i pocepane stvari
Popravite ili uklonite sve pokvarene predmete ili opremu. Odstranite sve što je neispravno ili ne služi svrsi, uključujući satove koji pokazuju pogrešno vreme, prazne baterije, pregorele sijalice i osigurače, istrošenu odeću... Izbacite i uvenule biljke.

Prizori siromaštva
Slike ili statue koje prikazuju prirodu, zgrade ili ljude u stanju odumiranja, rušenja ili bede ometaju energiju obilja. Ako vam je neka od takvih umetnina iz nekog razloga dragocena, nemojte da je izlažete na vidnom mestu, nego je stavite negde u zatvorenom prostoru.

Negativni mentalni programi
Mnogi se boje da imaju novac da im ga neko ne bi uzeo, da im rođaci i prijatelji ne bi tražili pozajmicu ili da ih neko ne opljačka. Takođe, strahuju da će biti izvrgnuti ruglu ako osiromaše i padnu s konja na magarca. Ti mentalni programi su duboko ukorenjeni u podsvesti i ometaju ljude u prihodovanju ili zadržavanju novca kod kuće.

Izvor: 24sata.hr